Door een staking bij de Franse spoorwegen zal het spoorverkeer bij de hogesnelheidstreinen op woensdag 7 april verstoord zijn.

Het personeel bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF legt vanaf dinsdagavond 6 april om 20 uur het werk neer. De actie duurt tot donderdag om 8 uur.

Het gaat om de derde staking van het Frans spoorwegpersoneel van het jaar.

Ze komt er op initiatief van de grootste spoorbonden (CGT en SUD-Rail) en is een protest tegen de arbeidsomstandigheden en het dalend aantal werknemers.

AangepastHST-vverkeer

De NMBS waarschuwde dinsdag voor hinder bij het hogesnelheidsverkeer als gevolg van de staking.

Zo zal het HST-verkeer vanuit Brussel naar Frankrijk woensdag aangepast worden.

De HST-tickets voor woensdag kunnen gebruikt worden voor andere treinen op dezelfde verbinding tot 8 april om middernacht, evenwel zonder garantie op een zitplaats.

Treinreizigers kunnen hun reis van woensdag laten annuleren en kunnen zonder kosten hun HST-ticket laten terugbetalen.

De Thalys- en Eurostartreinen zouden woensdag normaal rijden, al zijn vertragingen niet uitgesloten.

Door een staking bij de Franse spoorwegen zal het spoorverkeer bij de hogesnelheidstreinen op woensdag 7 april verstoord zijn.Het personeel bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF legt vanaf dinsdagavond 6 april om 20 uur het werk neer. De actie duurt tot donderdag om 8 uur.Het gaat om de derde staking van het Frans spoorwegpersoneel van het jaar. Ze komt er op initiatief van de grootste spoorbonden (CGT en SUD-Rail) en is een protest tegen de arbeidsomstandigheden en het dalend aantal werknemers.AangepastHST-vverkeerDe NMBS waarschuwde dinsdag voor hinder bij het hogesnelheidsverkeer als gevolg van de staking.Zo zal het HST-verkeer vanuit Brussel naar Frankrijk woensdag aangepast worden. De HST-tickets voor woensdag kunnen gebruikt worden voor andere treinen op dezelfde verbinding tot 8 april om middernacht, evenwel zonder garantie op een zitplaats. Treinreizigers kunnen hun reis van woensdag laten annuleren en kunnen zonder kosten hun HST-ticket laten terugbetalen. De Thalys- en Eurostartreinen zouden woensdag normaal rijden, al zijn vertragingen niet uitgesloten.