HRW: Bijna 300 doden in Egypte

© Reuters

De antiregeringsbetogingen in Egypte gaan hun derde week in. Sinds het begin van de protesten zijn minstens 297 mensen omgekomen, meldt Human Rights Watch.

Volg de situatie in Egypte op de voet via de livestream van Al-Jazeera.

De antiregeringsbetogingen in Egypte gaan dinsdag hun derde week in. Voor de vijftiende dag op rij eisen duizenden betogers in Caïro het vertrek van president Hosni Mubarak. Sinds het begin van de protesten zijn minstens 297 mensen omgekomen, meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

HRW baseert zich op gesprekken met dokters en lijkschouwers in zeven ziekenhuizen in Caïro, Alexandrië en Suez. In de hoofdstad vielen minstens 232 doden, in de noordelijke havenstad Alexandrië 52 en in Suez 13. De cijfers zijn volgens HRW tekenend voor het geweld dat de politie gebruikte tegen betogers.

De Egyptische overheid heeft nog geen officieel dodental bekendgemaakt.

Concessies

In een poging om het protest de kop in de drukken kondigde Mubarak maandag aan dat de ambtenarenlonen en -pensioenen met 15 procent zullen worden verhoogd. Dinsdag bracht hij een commissie op de been om de grondwet te amenderen.

Maar de concessies van de president kunnen de betogers niet overtuigen: nog steeds bezetten duizenden mensen het centrale Tahrirplein in Caïro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content