Dat heeft procureur Victor Perez bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De 52-jarige Ariel Castro wordt beticht van de verkrachting van Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight tijdens hun opsluiting in zijn woonst.

Zijn broers Onil en Pedro Castro, die samen met hem werden opgepakt, zijn niet in verdenking gesteld in het dossier. Er zijn geen bewijzen dat ze een rol hebben gespeeld in de misdaden tegen de vrouwen.

Wel wacht hen nog aanklachten voor openstaande feiten die losstaan van de ontvoeringszaak.

Tien jaar opgesloten

De drie vrouwen waren al zo'n tien jaar vermist en werden door haast iedereen doodgewaand toen ze maandag met de hulp van een buurman wisten te ontkomen aan hun ontvoerder.

Het adjunct-hoofd van de politie, Ed Tomba, verklaarde woensdag dat het trio tijdens zijn jarenlange opsluiting nooit het huis van Castro heeft verlaten. Amanda Berry beviel in die periode van een meisje, dat ondertussen zes jaar oud is. Daardoor wordt Castro in verdenking gesteld van viervoudige ontvoering. (Belga/TV)

Dat heeft procureur Victor Perez bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De 52-jarige Ariel Castro wordt beticht van de verkrachting van Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight tijdens hun opsluiting in zijn woonst. Zijn broers Onil en Pedro Castro, die samen met hem werden opgepakt, zijn niet in verdenking gesteld in het dossier. Er zijn geen bewijzen dat ze een rol hebben gespeeld in de misdaden tegen de vrouwen. Wel wacht hen nog aanklachten voor openstaande feiten die losstaan van de ontvoeringszaak.Tien jaar opgesloten De drie vrouwen waren al zo'n tien jaar vermist en werden door haast iedereen doodgewaand toen ze maandag met de hulp van een buurman wisten te ontkomen aan hun ontvoerder. Het adjunct-hoofd van de politie, Ed Tomba, verklaarde woensdag dat het trio tijdens zijn jarenlange opsluiting nooit het huis van Castro heeft verlaten. Amanda Berry beviel in die periode van een meisje, dat ondertussen zes jaar oud is. Daardoor wordt Castro in verdenking gesteld van viervoudige ontvoering. (Belga/TV)