Het geld gaat naar de luchttransportdienst UNHAS van de Verenigde Naties, dat de humanitaire hulp en medewerkers ter plaatse moet krijgen. Het geld komt bovenop de 4 miljoen euro die enkele weken geleden al vrijgemaakt is.

12 miljoen mensen in levensgevaar Aanhoudende droogte en stijgende voedselprijzen zorgen voor hongersnood die dagelijks duizenden Somaliërs op de vlucht doet slaan. Indien er niet snel extra voedselhulp ter plaatse geraakt, dreigt levensgevaar voor 12 miljoen mensen.

Van de extra Belgische bijdrage gaat 350.000 euro naar de VN-transportoperaties in Ethiopië. Het dubbele daarvan zal dienen voor transport van humanitaire hulp naar Somalië. 'De transportdienst is cruciaal wegens de veiligheidsproblemen, de slechte staat van de wegen, de grote afstanden en het gebrek aan betrouwbare luchtvaartmaatschappijen in de gebieden waar humanitaire hulp moet worden geboden', verduidelijkt minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel. (Belga/SD)

Het geld gaat naar de luchttransportdienst UNHAS van de Verenigde Naties, dat de humanitaire hulp en medewerkers ter plaatse moet krijgen. Het geld komt bovenop de 4 miljoen euro die enkele weken geleden al vrijgemaakt is. 12 miljoen mensen in levensgevaar Aanhoudende droogte en stijgende voedselprijzen zorgen voor hongersnood die dagelijks duizenden Somaliërs op de vlucht doet slaan. Indien er niet snel extra voedselhulp ter plaatse geraakt, dreigt levensgevaar voor 12 miljoen mensen. Van de extra Belgische bijdrage gaat 350.000 euro naar de VN-transportoperaties in Ethiopië. Het dubbele daarvan zal dienen voor transport van humanitaire hulp naar Somalië. 'De transportdienst is cruciaal wegens de veiligheidsproblemen, de slechte staat van de wegen, de grote afstanden en het gebrek aan betrouwbare luchtvaartmaatschappijen in de gebieden waar humanitaire hulp moet worden geboden', verduidelijkt minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel. (Belga/SD)