Hoogste gerechtshof Pakistan beveelt afzetting premier

28/07/17 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:18

Bron: Belga

Het hoogste gerechtshof in Pakistan heeft premier Nawaz Sharif geschorst na een onderzoek naar beschuldigingen van corruptie. De uitspraak van het hof moet hem dwingen uit zijn ambt te stappen en is het gevolg van een schandaal dat door de Panama Papers aan het licht is gekomen.

Hoogste gerechtshof Pakistan beveelt afzetting premier

© Reuters

De uitspraak van het Pakistaanse Hooggerechtshof komt er na een onderzoek naar de rijkdom van de familie van de premier, na de Panama Papers die in 2015 zijn onthuld. Kinderen van de premier zijn in de documenten gelinkt aan offshorerekeningen. Het hof beval de autoriteiten om een aanklacht te doen tegen Sharif, zijn twee zonen, een dochter, schoonzoon en een partijlid. De rechtszaak moet binnen zes maanden zijn afgerond, aldus nog het hof.

Sharif mag geen lid meer zijn van het Pakistaanse parlement, staat nog in de beslissing. Het hof vroeg de kiescommissie om Sharif zijn zitje in het parlement af te nemen, wat betekent dat hij niet langer premier zou zijn. In Pakistan heeft eender welke premier nog nooit de volledige termijn van vijf jaar vervolmaakt.

Lees meer over:

Onze partners