De 67-jarige Gates gaat met pensioen na vier jaar als minister van Defensie en een carrière van meer dan veertig jaar in de hoogste rangen.

Gates begon zijn carrière bij de geheime dienst CIA, waar hij opklom tot directeur. In 2006 nam de Republikeinse president George Bush hem in dienst als minister van Defensie. Hij bleef dit onder de Democraat Barack Obama.

Geheime missies

Gates werd tijdens zijn afscheidsfeest verrast door Obama, die hem de medaille overhandigde. 'Dit is een grote verrassing. Maar je wordt echt goed in dit soort geheime missies', alludeerde Gates op de geheime missie van 2 mei waarbij terroristenleider Osama bin Laden gedood werd. (Belga/SD)

De 67-jarige Gates gaat met pensioen na vier jaar als minister van Defensie en een carrière van meer dan veertig jaar in de hoogste rangen. Gates begon zijn carrière bij de geheime dienst CIA, waar hij opklom tot directeur. In 2006 nam de Republikeinse president George Bush hem in dienst als minister van Defensie. Hij bleef dit onder de Democraat Barack Obama. Geheime missies Gates werd tijdens zijn afscheidsfeest verrast door Obama, die hem de medaille overhandigde. 'Dit is een grote verrassing. Maar je wordt echt goed in dit soort geheime missies', alludeerde Gates op de geheime missie van 2 mei waarbij terroristenleider Osama bin Laden gedood werd. (Belga/SD)