Het Franse Hooggerechtshof heeft donderdag het licht op groen gezet voor de wet dragen van een boerka of nikab in het openbaar verbiedt.

Volgens het hof mag het verbod evenwel niet gelden in religieuze gebouwen die openstaan voor het publiek omdat dat de godsdienstvrijheid dreigt te schenden.

Voor het overige verklaarde het hof de wet conform de grondwet. Ze werd op 14 september definitief door het Franse parlement goedgekeurd.

Ze verbiedt vanaf 2011 het dragen van een boerka of nikab (die alleen de ogen vrijlaat) in het openbaar. Frankrijk wordt daarmee het eerste Europees land dat een dergelijk verbod invoert.

Inbreuken op het verbod op het dragen van gezichtsverhullende kledij (een boerka of een nikab, die alleen de ogen vrijlaat) in het openbaar kan worden bestraft met een boete van 150 euro of een cursus burgerschap.

Het Franse Hooggerechtshof heeft donderdag het licht op groen gezet voor de wet dragen van een boerka of nikab in het openbaar verbiedt. Volgens het hof mag het verbod evenwel niet gelden in religieuze gebouwen die openstaan voor het publiek omdat dat de godsdienstvrijheid dreigt te schenden. Voor het overige verklaarde het hof de wet conform de grondwet. Ze werd op 14 september definitief door het Franse parlement goedgekeurd. Ze verbiedt vanaf 2011 het dragen van een boerka of nikab (die alleen de ogen vrijlaat) in het openbaar. Frankrijk wordt daarmee het eerste Europees land dat een dergelijk verbod invoert. Inbreuken op het verbod op het dragen van gezichtsverhullende kledij (een boerka of een nikab, die alleen de ogen vrijlaat) in het openbaar kan worden bestraft met een boete van 150 euro of een cursus burgerschap.