Mensenrechtenactivist Andrei Babushkin bracht dinsdag een bezoek aan Zaur Dadajev in de gevangenis en zegt dat hij verschillende verwondingen zag op het lichaam van de Tsjetsjeen. 'Die verwondingen liep hij op na zijn arrestatie', aldus Babushkin.

Dadajev zei dat hij 'twee dagen geboeid en met een stoffen zak over het hoofd' had doorgebracht na zijn arrestatie, aldus nog Baboesjkin.

'Bekentenissen'

Boris Nemtsov werd eind februari in het centrum van Moskou doodgeschoten. Dadajev was samen met vier andere verdachten opgepakt. Zondag is hij in beschuldiging gesteld van de moord door een rechtbank in Moskou, die aankondigde dat zijn deelname 'door zijn bekentenissen bevestigd' is.

In Rusland zijn slechte behandelingen of het gebruik van foltering courante praktijken in de gevangenissen, of bij arrestaties en verhoren. (Belga/KVDA)

Mensenrechtenactivist Andrei Babushkin bracht dinsdag een bezoek aan Zaur Dadajev in de gevangenis en zegt dat hij verschillende verwondingen zag op het lichaam van de Tsjetsjeen. 'Die verwondingen liep hij op na zijn arrestatie', aldus Babushkin. Dadajev zei dat hij 'twee dagen geboeid en met een stoffen zak over het hoofd' had doorgebracht na zijn arrestatie, aldus nog Baboesjkin. Boris Nemtsov werd eind februari in het centrum van Moskou doodgeschoten. Dadajev was samen met vier andere verdachten opgepakt. Zondag is hij in beschuldiging gesteld van de moord door een rechtbank in Moskou, die aankondigde dat zijn deelname 'door zijn bekentenissen bevestigd' is. In Rusland zijn slechte behandelingen of het gebruik van foltering courante praktijken in de gevangenissen, of bij arrestaties en verhoren. (Belga/KVDA)