De Thaise autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Abudusataer Abudureheman - ook bekend als Ishan. Hij wordt ervan verdacht de bomaanslag van 17 augustus op het bij toeristen populaire Erewanschrijn in Bangkok, waarbij 20 doden vielen, te hebben georganiseerd.

Volgens de Thaise politie vluchtte Abudureheman op 16 augustus, een dag voor de aanslagen dus, naar Bangladesh. Daar vertrok hij op 30 augustus vanuit de hoofdstad Dhaka naar Delhi in India, om vervolgens via Abu Dhabi naar Istanboel te reizen. 'Dat was zijn eindbestemming', luidt het.

Oeigoer

De aanslag in Bangkok is nog niet opgeëist. De Thaise autoriteiten vermoeden dat een netwerk waartoe ook buitenlanders behoren, achter het bloedbad zit.

Hoofdverdachte Abudureheman is een 27-jarige Oeigoer. Oeigoeren zijn een islamitische minderheid die in de Chinese noordwestelijke provincie Xinjiang wonen. Zij voelen zich zwaar gediscrimineerd door de Chinese autoriteiten. Thailand kwam recent zelf onder vuur door de gedwongen repatriëring van meer dan 100 Oeigoeren naar China, meldt BBC World.

Maleisië

Nog in het kader van het onderzoek naar de aanslag in Bangkok zijn in Maleisië twee Maleisiërs en een Pakistaan opgepakt. De arrestaties dateren van enkele dagen geleden. Voorlopig wordt niet overwogen om de drie uit te leveren aan Thailand. (KVDA)

De Thaise autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Abudusataer Abudureheman - ook bekend als Ishan. Hij wordt ervan verdacht de bomaanslag van 17 augustus op het bij toeristen populaire Erewanschrijn in Bangkok, waarbij 20 doden vielen, te hebben georganiseerd.Volgens de Thaise politie vluchtte Abudureheman op 16 augustus, een dag voor de aanslagen dus, naar Bangladesh. Daar vertrok hij op 30 augustus vanuit de hoofdstad Dhaka naar Delhi in India, om vervolgens via Abu Dhabi naar Istanboel te reizen. 'Dat was zijn eindbestemming', luidt het.De aanslag in Bangkok is nog niet opgeëist. De Thaise autoriteiten vermoeden dat een netwerk waartoe ook buitenlanders behoren, achter het bloedbad zit.Hoofdverdachte Abudureheman is een 27-jarige Oeigoer. Oeigoeren zijn een islamitische minderheid die in de Chinese noordwestelijke provincie Xinjiang wonen. Zij voelen zich zwaar gediscrimineerd door de Chinese autoriteiten. Thailand kwam recent zelf onder vuur door de gedwongen repatriëring van meer dan 100 Oeigoeren naar China, meldt BBC World.Nog in het kader van het onderzoek naar de aanslag in Bangkok zijn in Maleisië twee Maleisiërs en een Pakistaan opgepakt. De arrestaties dateren van enkele dagen geleden. Voorlopig wordt niet overwogen om de drie uit te leveren aan Thailand. (KVDA)