Een man opende op Oudejaarsnacht het vuur in nachtclub Reina in Istanboel. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven en vielen meer dan 60 gewonden.

Volgens Turkse media, waaronder staatspersagentschap Anadolu, werd de hoofdverdachte in Esenyurt opgepakt, dat is een stadsdeel van Istanboel.

Het gaat om Abdulkadir Masharipov, die deel zou uitmaken van een Oezbeekse cel van Islamitische Staat.

Volgens de Turkse staatstelevisie werd de man samen met zijn vierjarige zoon aangetroffen. Anadolu meldt dan weer dat samen met hem nog vier mensen gearresteerd werden, een man en drie vrouwen. De regeringsgezinde krant Sabah postte op Twitter de naar eigen zeggen eerste foto van de gearresteerde verdachte, die de politie vrijgaf. Daarop is de verdachte te zien is met bloed op zijn shirt, en een gekneusd gezicht.

'Vergelding'

De dader arriveerde in Oudejaarsnacht, na midernacht, in een taxi, drong de nachtclub binnen en opende het vuur op een internationaal gezelschap dat het nieuwe jaar inluidde.

IS eiste de aanslag op, en noemde hem een vergeldingsactie voor het Turks militair ingrijpen in Syrië.

Bij de dodelijke slachtoffers was één Belg.

Een man opende op Oudejaarsnacht het vuur in nachtclub Reina in Istanboel. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven en vielen meer dan 60 gewonden. Volgens Turkse media, waaronder staatspersagentschap Anadolu, werd de hoofdverdachte in Esenyurt opgepakt, dat is een stadsdeel van Istanboel. Het gaat om Abdulkadir Masharipov, die deel zou uitmaken van een Oezbeekse cel van Islamitische Staat. Volgens de Turkse staatstelevisie werd de man samen met zijn vierjarige zoon aangetroffen. Anadolu meldt dan weer dat samen met hem nog vier mensen gearresteerd werden, een man en drie vrouwen. De regeringsgezinde krant Sabah postte op Twitter de naar eigen zeggen eerste foto van de gearresteerde verdachte, die de politie vrijgaf. Daarop is de verdachte te zien is met bloed op zijn shirt, en een gekneusd gezicht.De dader arriveerde in Oudejaarsnacht, na midernacht, in een taxi, drong de nachtclub binnen en opende het vuur op een internationaal gezelschap dat het nieuwe jaar inluidde.IS eiste de aanslag op, en noemde hem een vergeldingsactie voor het Turks militair ingrijpen in Syrië.Bij de dodelijke slachtoffers was één Belg.