Hoofdaanklager Luis Moreno-Ocampo van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft aan de rechters van het Strafhof gevraagd om een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de Libische leider Muammar Khaddafi, wegens misdaden tegen de mensheid.

"Uit bewijsstukken is gebleken dat Khaddafi persoonlijk bevolen heeft om ongewapende Libische burgers aan te vallen," aldus Moreno-Ocampo. De hoofdaanklager heeft ook arrestatiebevelen gevraagd tegen Saif al-Islam, de op een na oudste zoon van Khaddafi, en Abdullah al-Sanussi, het hoofd van de inlichtingendienst.

De Libische regering heeft al gezegd dat het de aankondiging van het ICC, dat door Tripoli niet wordt erkend, negeert. (Belga/KVDA)

Hoofdaanklager Luis Moreno-Ocampo van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft aan de rechters van het Strafhof gevraagd om een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de Libische leider Muammar Khaddafi, wegens misdaden tegen de mensheid. "Uit bewijsstukken is gebleken dat Khaddafi persoonlijk bevolen heeft om ongewapende Libische burgers aan te vallen," aldus Moreno-Ocampo. De hoofdaanklager heeft ook arrestatiebevelen gevraagd tegen Saif al-Islam, de op een na oudste zoon van Khaddafi, en Abdullah al-Sanussi, het hoofd van de inlichtingendienst. De Libische regering heeft al gezegd dat het de aankondiging van het ICC, dat door Tripoli niet wordt erkend, negeert. (Belga/KVDA)