Stand News kondigde het ontslag van hoofdredacteur Patrick Lam aan, een van de zes mensen die is opgepakt, en van het voltallige personeel. De website zal ook niet meer worden bijgewerkt en gaat binnenkort offline. De krant South China Morning Post beschreef Stand News als een 'populaire uitlaatklep onder activisten van de oppositie in Hongkong'. De politie van Hongkong zei eerder in een verklaring 'zes hogere stafleden of voormalige hogere stafleden van een online mediabedrijf' te hebben gearresteerd wegens 'samenzwering om opruiende publicaties te publiceren'.

De politie heeft een huiszoekingsbevel verkregen om 'relevant journalistiek materiaal' in beslag te nemen op grond van de nationale veiligheidswet. Sinds 1 juli 1997 maakt de voormalige Britse kolonie weer deel uit van China en wordt Hongkong semi-autonoom bestuurd als een speciale administratieve regio. Vorig jaar legde China Hongkong die drastische, nationale veiligheidswet op. Peking hoopt zo een einde te maken aan de prodemocratische beweging in Hongkong. Honderden activisten werden gearresteerd op basis van die veiligheidswet, die even vaag als verreikend is.

Stand News kondigde het ontslag van hoofdredacteur Patrick Lam aan, een van de zes mensen die is opgepakt, en van het voltallige personeel. De website zal ook niet meer worden bijgewerkt en gaat binnenkort offline. De krant South China Morning Post beschreef Stand News als een 'populaire uitlaatklep onder activisten van de oppositie in Hongkong'. De politie van Hongkong zei eerder in een verklaring 'zes hogere stafleden of voormalige hogere stafleden van een online mediabedrijf' te hebben gearresteerd wegens 'samenzwering om opruiende publicaties te publiceren'. De politie heeft een huiszoekingsbevel verkregen om 'relevant journalistiek materiaal' in beslag te nemen op grond van de nationale veiligheidswet. Sinds 1 juli 1997 maakt de voormalige Britse kolonie weer deel uit van China en wordt Hongkong semi-autonoom bestuurd als een speciale administratieve regio. Vorig jaar legde China Hongkong die drastische, nationale veiligheidswet op. Peking hoopt zo een einde te maken aan de prodemocratische beweging in Hongkong. Honderden activisten werden gearresteerd op basis van die veiligheidswet, die even vaag als verreikend is.