De manifestanten, gekleed in het zwart, betogen tegen een omstreden uitleveringswet en tegen geweld tegen antiregeringsbetogers vorig weekend in Yuen Long. Vijfenveertig mensen raakten zwaargewond toen gemaskerde mannen in witte T-shirts de betogers met stokken en ijzeren staven aanvielen. Betogers zeiden dat bendes uit de wijk ingehuurd waren om de aanvallen uit te voeren. Ze verweten de politie niets te hebben gedaan om hen te beschermen.

De politie van Hongkong had betogingen voor zaterdag verboden omdat die volgens haar tot rellen kunnen leiden. De manifestanten legden het verbod echter naast zich neer en kwamen opnieuw massaal op straat. Twee en een half uur na het begin van de manifestatie trad de politie op met traangas.

Veel van de manifestanten waren voorbereid op rellen en hadden helmen, veiligheidsbrillen, gasmaskers, water en medisch materiaal mee. Ze vochten terug met skistokken, paraplu's en schilden, en stelden barricades op om de oproerpolitie tegen te houden. De politie stuurde zaterdag een waarschuwing uit dat de situatie in Yuen Long uit de hand aan het lopen is.

Honderdduizenden mensen manifesteren sinds weken in Hongkong tegen een wet die de uitlevering van verdachten van misdrijven aan China toelaat. De regionale regeringsleider Carrie Lam heeft de wet ondertussen 'dood' verklaard, maar de manifestanten eisen dat ze formeel wordt ingetrokken.

De voormalige Britse kolonie is semi-autonoom sinds haar terugkeer naar China in 1997 en heeft meer vrijheden dan het eigenlijke China. Veel van de 7 miljoen inwoners van Hongkong vrezen dat die vrijheden steeds meer ingeperkt worden door Peking.

De manifestanten, gekleed in het zwart, betogen tegen een omstreden uitleveringswet en tegen geweld tegen antiregeringsbetogers vorig weekend in Yuen Long. Vijfenveertig mensen raakten zwaargewond toen gemaskerde mannen in witte T-shirts de betogers met stokken en ijzeren staven aanvielen. Betogers zeiden dat bendes uit de wijk ingehuurd waren om de aanvallen uit te voeren. Ze verweten de politie niets te hebben gedaan om hen te beschermen. De politie van Hongkong had betogingen voor zaterdag verboden omdat die volgens haar tot rellen kunnen leiden. De manifestanten legden het verbod echter naast zich neer en kwamen opnieuw massaal op straat. Twee en een half uur na het begin van de manifestatie trad de politie op met traangas. Veel van de manifestanten waren voorbereid op rellen en hadden helmen, veiligheidsbrillen, gasmaskers, water en medisch materiaal mee. Ze vochten terug met skistokken, paraplu's en schilden, en stelden barricades op om de oproerpolitie tegen te houden. De politie stuurde zaterdag een waarschuwing uit dat de situatie in Yuen Long uit de hand aan het lopen is. Honderdduizenden mensen manifesteren sinds weken in Hongkong tegen een wet die de uitlevering van verdachten van misdrijven aan China toelaat. De regionale regeringsleider Carrie Lam heeft de wet ondertussen 'dood' verklaard, maar de manifestanten eisen dat ze formeel wordt ingetrokken. De voormalige Britse kolonie is semi-autonoom sinds haar terugkeer naar China in 1997 en heeft meer vrijheden dan het eigenlijke China. Veel van de 7 miljoen inwoners van Hongkong vrezen dat die vrijheden steeds meer ingeperkt worden door Peking.