Een vreedzame oplossing kan er enkel komen indien de manifestanten daartoe hun volle medewerking verlenen, aldus Lam. Ze wil dat de actievoerders 'hun geweld stopzetten, hun wapens inleveren en de bevelen van de politie opvolgen terwijl ze vreedzaam het gebouw verlaten', zo klonk het op haar eerste persconferentie sinds de bezetting van de Polytechnische Universiteit zondag van start ging.

Volgens Lam houden er zich momenteel nog een honderdtal personen op de campus op. Zowat zeshonderd anderen die zich binnen de universiteit bevonden, hebben zich overgegeven aan de politie, zei ze.

Onder meer tweehonderd minderjarigen gaven zich over. Na identificatie mochten zij naar huis, verdere vervolging blijft een mogelijkheid.

Een vreedzame oplossing kan er enkel komen indien de manifestanten daartoe hun volle medewerking verlenen, aldus Lam. Ze wil dat de actievoerders 'hun geweld stopzetten, hun wapens inleveren en de bevelen van de politie opvolgen terwijl ze vreedzaam het gebouw verlaten', zo klonk het op haar eerste persconferentie sinds de bezetting van de Polytechnische Universiteit zondag van start ging. Volgens Lam houden er zich momenteel nog een honderdtal personen op de campus op. Zowat zeshonderd anderen die zich binnen de universiteit bevonden, hebben zich overgegeven aan de politie, zei ze. Onder meer tweehonderd minderjarigen gaven zich over. Na identificatie mochten zij naar huis, verdere vervolging blijft een mogelijkheid.