De pro-democratieprotesten die al weken gehouden worden in Hongkong hebben twee grote componenten: de studenten, en een occupy-beweging. Deze laatste had wekenlang haar tenten opgeslagen in Mong Kok. Een dag nadat de politie het kamp en de barricades hardhandig verwijderde, keerden de manifestanten in grote getale terug. 26 betogers werden gearresteerd.

Volgens de South China Morning Post gebruikte de politie traangas en wapenstokken. Ooggetuigen die de krant citeert, stellen dat de manifestanten niet terugvochten. Na afloop hadden de manifestanten hun verloren terrein, of toch een deel ervan, terug bezet.

De betogers eisen voor de volgende verkiezingen volledige democratie, zonder dat op voorhand kandidaten geselecteerd worden door de machthebbers in Beijing. Ze eisen ook dat de huidige gouverneur, die naar hun oordeel al te veel de spreekbuis is van Beijing, opstapt.

Twee dagen geleden evacueerde de politie een tunnel, waarbij agenten in burger manifestanten in mekaar sloegen. Dat gaf de democratiebeweging, die uitgeblust leek, nieuw leven.

(Belga/RR)

De pro-democratieprotesten die al weken gehouden worden in Hongkong hebben twee grote componenten: de studenten, en een occupy-beweging. Deze laatste had wekenlang haar tenten opgeslagen in Mong Kok. Een dag nadat de politie het kamp en de barricades hardhandig verwijderde, keerden de manifestanten in grote getale terug. 26 betogers werden gearresteerd. Volgens de South China Morning Post gebruikte de politie traangas en wapenstokken. Ooggetuigen die de krant citeert, stellen dat de manifestanten niet terugvochten. Na afloop hadden de manifestanten hun verloren terrein, of toch een deel ervan, terug bezet.De betogers eisen voor de volgende verkiezingen volledige democratie, zonder dat op voorhand kandidaten geselecteerd worden door de machthebbers in Beijing. Ze eisen ook dat de huidige gouverneur, die naar hun oordeel al te veel de spreekbuis is van Beijing, opstapt.Twee dagen geleden evacueerde de politie een tunnel, waarbij agenten in burger manifestanten in mekaar sloegen. Dat gaf de democratiebeweging, die uitgeblust leek, nieuw leven.(Belga/RR)