Het gedetineerde Pussy Riot-lid Maria Alechina is overgebracht naar de ziekenafdeling van het strafkamp in Berezniki.

Dat heeft Pjotr Verzilov, de echtgenoot van een van Alechina's medebandleden, bekendgemaakt.

Op 22 mei begon ze een hongerstaking om te protesteren tegen de beslissing van een rechtbank dat zij niet de zitting mocht bijwonen waarop haar voorwaardelijke invrijheidsstelling aan de orde was. Die vraag werd overigens verworpen.

Eerder werd bekend dat Alechina in een brief haar beklag heeft gedaan over de vervolging waaraan zij in het strafkamp zegt te worden blootgesteld. Alechina zegt dat de gevangenisautoriteiten alles in het werk stellen om haar medegevangenen tegen haar op te zetten.

Alechina zat al vijf maanden in eenzame opsluiting nadat zij zich erover had beklaagd dat ze door de gevangenisautoriteiten met opzet bij geharde misdadigers was gezet om haar te initimideren.

Punkgebed

Alechina en de twee andere leden van Pussy Riot zijn na een anti-Poetin 'punkgebed' in een kerk in Moskou tot twee jaar werkkamp veroordeeld. Een van de drie kwam voorwaardelijk vrij. (Belga/AVE)

Het gedetineerde Pussy Riot-lid Maria Alechina is overgebracht naar de ziekenafdeling van het strafkamp in Berezniki. Dat heeft Pjotr Verzilov, de echtgenoot van een van Alechina's medebandleden, bekendgemaakt. Op 22 mei begon ze een hongerstaking om te protesteren tegen de beslissing van een rechtbank dat zij niet de zitting mocht bijwonen waarop haar voorwaardelijke invrijheidsstelling aan de orde was. Die vraag werd overigens verworpen. Eerder werd bekend dat Alechina in een brief haar beklag heeft gedaan over de vervolging waaraan zij in het strafkamp zegt te worden blootgesteld. Alechina zegt dat de gevangenisautoriteiten alles in het werk stellen om haar medegevangenen tegen haar op te zetten. Alechina zat al vijf maanden in eenzame opsluiting nadat zij zich erover had beklaagd dat ze door de gevangenisautoriteiten met opzet bij geharde misdadigers was gezet om haar te initimideren.Punkgebed Alechina en de twee andere leden van Pussy Riot zijn na een anti-Poetin 'punkgebed' in een kerk in Moskou tot twee jaar werkkamp veroordeeld. Een van de drie kwam voorwaardelijk vrij. (Belga/AVE)