Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

Sinds juli bouwt Hongarije een 4 meter hoge barrière aan de 175 kilometer lange grens met Servië. Die muur moet migranten en vluchtelingen tegenhouden die via deze grens de EU binnenkomen.

De bouw kreeg forse kritiek van andere EU-landen, die de muur soms vergeleken met het ijzeren gordijn uit de koude oorlog.

2 maaltijden

De 500 werklozen worden geacht volle dagen ongeschoolde arbeid te leveren en zouden dan 166 euro per maand ontvangen (bovenop de uitkering van 75 euro), plus 2 maaltijden per dag. Wie weigert, verliest ook de 75 euro.

De regels en uitkeringen voor werklozen zijn van de strengste in Europa. Werklozen worden bij allerlei programma's ingezet als ongeschoolde arbeiders.

De regering heeft aangekondigd dat werkloosheidsuitkeringen in 2018 zullen verdwijnen.

(Belga/RR)

Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.Sinds juli bouwt Hongarije een 4 meter hoge barrière aan de 175 kilometer lange grens met Servië. Die muur moet migranten en vluchtelingen tegenhouden die via deze grens de EU binnenkomen.De bouw kreeg forse kritiek van andere EU-landen, die de muur soms vergeleken met het ijzeren gordijn uit de koude oorlog.De 500 werklozen worden geacht volle dagen ongeschoolde arbeid te leveren en zouden dan 166 euro per maand ontvangen (bovenop de uitkering van 75 euro), plus 2 maaltijden per dag. Wie weigert, verliest ook de 75 euro.De regels en uitkeringen voor werklozen zijn van de strengste in Europa. Werklozen worden bij allerlei programma's ingezet als ongeschoolde arbeiders. De regering heeft aangekondigd dat werkloosheidsuitkeringen in 2018 zullen verdwijnen. (Belga/RR)