De Hongaarse regering zet in op verregaande rechten om tegen vluchtelingen op te treden. Zo zou vanaf een bepaalde dagelijkse toestroom vluchtelingen een soort noodtoestand kunnen worden afgekondigd, die de mogelijkheid geeft om bijzondere maatregelen te nemen, zoals de internering in zogenaamde transitzones aan de grens.

Bedoeling is ook het Hongaarse leger in te zetten tegen de vluchtelingen. En wie over het hek klimt dat zo goed als klaar is aan de grens met Servië, riskeert daarvoor tot drie jaar gevangenis. Wie daarbij ook schade aanricht, hangt één tot vijf jaar cel boven het hoofd. In het pakket zit ook een verhoging van de strafmaat voor smokkelactiviteiten.

De regering hoopt de wetsontwerpen tegen eind volgende week door het parlement te sluizen. Het pakket wetsontwerpen werd vrijdag ingediend in het parlement. Vanaf medio september zouden de nieuwe bepalingen al in voege kunnen treden. (Belga/NSK)

De Hongaarse regering zet in op verregaande rechten om tegen vluchtelingen op te treden. Zo zou vanaf een bepaalde dagelijkse toestroom vluchtelingen een soort noodtoestand kunnen worden afgekondigd, die de mogelijkheid geeft om bijzondere maatregelen te nemen, zoals de internering in zogenaamde transitzones aan de grens.Bedoeling is ook het Hongaarse leger in te zetten tegen de vluchtelingen. En wie over het hek klimt dat zo goed als klaar is aan de grens met Servië, riskeert daarvoor tot drie jaar gevangenis. Wie daarbij ook schade aanricht, hangt één tot vijf jaar cel boven het hoofd. In het pakket zit ook een verhoging van de strafmaat voor smokkelactiviteiten.De regering hoopt de wetsontwerpen tegen eind volgende week door het parlement te sluizen. Het pakket wetsontwerpen werd vrijdag ingediend in het parlement. Vanaf medio september zouden de nieuwe bepalingen al in voege kunnen treden. (Belga/NSK)