Tot nader order zal geen enkele trein nog aankomen of vertrekken in het station Keleti, werd volgens het nationale persagentschap MTI afgeroepen door de luidsprekers in het station. 'We vragen iedereen het station te verlaten'.

Honderden agenten evacueerden het station vanwaar veel vluchtelingen maandag nog konden vertrekken naar Oostenrijk en Duitsland. De evacuatie gebeurde op een moment dat ongeveer 500 mensen probeerden aan boord te gaan van een trein naar Wenen, meldt een journalist het Franse persagentschap AFP.

De politie, onder wie leden van de oproereenheden, begeleidden reizigers en vluchtelingen naar de uitgang. Er werd geen weerstand geboden en er vonden geen incidenten plaats. De politie blokkeert de ingang.

Record

Vanuit Boedapest reisden maandag circa 3.650 vluchtelingen per trein naar Wenen. Dat is dit jaar een record voor één enkele dag, kondigde de Oostenrijkse politie aan.

De Hongaarse autoriteiten keurden maandag het vertrek van de vluchtelingen per trein goed, ondanks dat velen van hen geen visa hadden. 'We gaan na hoeveel van hen asielzoekers zijn', verklaarde de woordvoerder van de politie Patrick Maierhofer.

Salzburg

Tot 2.000 vluchtelingen zijn alleen al dinsdagochtend vanuit Salzburg met treinen naar Duitsland verdergereisd. De meesten van hen hadden de nacht in het station doorgebracht, zo zei een woordvoerder aan het Oostenrijkse persagentschap APA.

De mensen - onder wie vele gezinnen met kinderen - waren vanuit Hongarije via Wenen naar Salzburg getrokken, waar maandagavond laat geen treinverbindingen naar München meer waren. Op het station werden ze opgevangen door het Rode Kruis en andere hulporganisaties. Slechts drie vroegen in Salzburg asiel aan, terwijl alle anderen naar Duitsland verder wilden reizen.

Tsjechië

In Tsjechië zijn in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend meer dan 200 vluchtelingen uit treinen gehaald, waarmee ze uit Oostenrijk en Hongarije naar Duitsland probeerden te reizen. Onder hen waren ook 61 kinderen, zei een woordvoerster van de Tsjechische politie. De vluchtelingen zijn vooral in sportcentra in Breclav en Hodonin ondergebracht, voor ze naar opvangcentra konden gebracht worden. Het gaat in hoofdzaak om vluchtelingen uit Syrië. (Belga/KVDA)

Tot nader order zal geen enkele trein nog aankomen of vertrekken in het station Keleti, werd volgens het nationale persagentschap MTI afgeroepen door de luidsprekers in het station. 'We vragen iedereen het station te verlaten'. Honderden agenten evacueerden het station vanwaar veel vluchtelingen maandag nog konden vertrekken naar Oostenrijk en Duitsland. De evacuatie gebeurde op een moment dat ongeveer 500 mensen probeerden aan boord te gaan van een trein naar Wenen, meldt een journalist het Franse persagentschap AFP. De politie, onder wie leden van de oproereenheden, begeleidden reizigers en vluchtelingen naar de uitgang. Er werd geen weerstand geboden en er vonden geen incidenten plaats. De politie blokkeert de ingang.Vanuit Boedapest reisden maandag circa 3.650 vluchtelingen per trein naar Wenen. Dat is dit jaar een record voor één enkele dag, kondigde de Oostenrijkse politie aan.De Hongaarse autoriteiten keurden maandag het vertrek van de vluchtelingen per trein goed, ondanks dat velen van hen geen visa hadden. 'We gaan na hoeveel van hen asielzoekers zijn', verklaarde de woordvoerder van de politie Patrick Maierhofer.Tot 2.000 vluchtelingen zijn alleen al dinsdagochtend vanuit Salzburg met treinen naar Duitsland verdergereisd. De meesten van hen hadden de nacht in het station doorgebracht, zo zei een woordvoerder aan het Oostenrijkse persagentschap APA. De mensen - onder wie vele gezinnen met kinderen - waren vanuit Hongarije via Wenen naar Salzburg getrokken, waar maandagavond laat geen treinverbindingen naar München meer waren. Op het station werden ze opgevangen door het Rode Kruis en andere hulporganisaties. Slechts drie vroegen in Salzburg asiel aan, terwijl alle anderen naar Duitsland verder wilden reizen. In Tsjechië zijn in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend meer dan 200 vluchtelingen uit treinen gehaald, waarmee ze uit Oostenrijk en Hongarije naar Duitsland probeerden te reizen. Onder hen waren ook 61 kinderen, zei een woordvoerster van de Tsjechische politie. De vluchtelingen zijn vooral in sportcentra in Breclav en Hodonin ondergebracht, voor ze naar opvangcentra konden gebracht worden. Het gaat in hoofdzaak om vluchtelingen uit Syrië. (Belga/KVDA)