De zowat 200 vluchtelingen hadden ongeveer 15 kilometer gewandeld op de pechstrook van de M5, de autosnelweg die het grensdorp Röszke met de 170 kilometer verderop gelegen hoofdstad Boedapest verbindt. Maar uiteindelijk slaagde de politie er toch in om hen te overtuigen: ze lieten de vluchtelingen in een bus stappen die hen naar een nabijgelegen opvangcentrum voor asielzoekers bracht.

De vluchtelingen hadden eerder geweigerd om zich in het transitkamp in Röszke te laten registreren. Steeds meer vluchtelingen beseffen dat een registratie in Hongarije naar EU-recht betekent dat ze in geen enkel ander EU-land nog een asielaanvraag kunnen indienen. Maandag zijn opnieuw minstens 2.100 nieuwe vluchtelingen in Hongarije aangekomen.

(Belga/RR)

De zowat 200 vluchtelingen hadden ongeveer 15 kilometer gewandeld op de pechstrook van de M5, de autosnelweg die het grensdorp Röszke met de 170 kilometer verderop gelegen hoofdstad Boedapest verbindt. Maar uiteindelijk slaagde de politie er toch in om hen te overtuigen: ze lieten de vluchtelingen in een bus stappen die hen naar een nabijgelegen opvangcentrum voor asielzoekers bracht. De vluchtelingen hadden eerder geweigerd om zich in het transitkamp in Röszke te laten registreren. Steeds meer vluchtelingen beseffen dat een registratie in Hongarije naar EU-recht betekent dat ze in geen enkel ander EU-land nog een asielaanvraag kunnen indienen. Maandag zijn opnieuw minstens 2.100 nieuwe vluchtelingen in Hongarije aangekomen.(Belga/RR)