In de Hongaarse stad Kaposvár hebben studenten actie gevoerd in hun ondergoed. Dat bericht de Britse omroep BBC. Ze doen dat uit onvrede met de pas ingevoerde, strenge kledingvoorschriften aan de staatsuniversiteit.

Per 1 oktober zijn enkele erg strikte kledingvoorschriften van kracht geworden aan de universiteit van Kaposvár. Zo worden minirokjes en korte broeken in de ban gedaan op de campus. Ook opzichtige make-up en diepe decolletés zijn er nu niet meer toegelaten.

Protest in ondergoed

De regels werden ingevoerd door rector Ferenc Szávai. Vrouwelijke studenten moeten aan de universiteit voortaan een jasje en een bloes dragen. Van mannen wordt verwacht dat ze in een deftig, zwart pak naar de colleges komen.

Enkele studenten aan de faculteit letteren hebben in hun ondergoed geprotesteerd tegen de nieuwe voorschriften. Ze werden daarbij gesteund door een van hun docenten. Voordat ze naar de les gingen, poseerden ze samen voor een foto op hun Facebookpagina. (YD)

In de Hongaarse stad Kaposvár hebben studenten actie gevoerd in hun ondergoed. Dat bericht de Britse omroep BBC. Ze doen dat uit onvrede met de pas ingevoerde, strenge kledingvoorschriften aan de staatsuniversiteit.Per 1 oktober zijn enkele erg strikte kledingvoorschriften van kracht geworden aan de universiteit van Kaposvár. Zo worden minirokjes en korte broeken in de ban gedaan op de campus. Ook opzichtige make-up en diepe decolletés zijn er nu niet meer toegelaten.De regels werden ingevoerd door rector Ferenc Szávai. Vrouwelijke studenten moeten aan de universiteit voortaan een jasje en een bloes dragen. Van mannen wordt verwacht dat ze in een deftig, zwart pak naar de colleges komen.Enkele studenten aan de faculteit letteren hebben in hun ondergoed geprotesteerd tegen de nieuwe voorschriften. Ze werden daarbij gesteund door een van hun docenten. Voordat ze naar de les gingen, poseerden ze samen voor een foto op hun Facebookpagina. (YD)