Na een ministerraad, waarop Csaba Hende een stand van zaken gaf over de crisis in Hongarije, bood de minister zijn ontslag aangeboden aan premier Viktor Orban, die het aanvaardde.

Sinds begin dit jaar zijn bijna 167.000 vluchtelingen en migranten Hongarije binnengekomen via de Balkanlanden, daarvan ongeveer 50.000 in augustus. Om die toestroom tegen te gaan bouwt het Hongaars leger een omstreden 4 meter hoge van prikkeldraad voorziene afsluiting langs de grens met Servië. De grens is 175 kilometer lang en de muur zou tegen 31 oktober klaar zijn. Die bouw zou volgens berichten in de Hongaarse pers vertraging oplopen. Premier Orban had aangekondigd dat vanaf 1 september de grens zou dichtgaan voor vluchtelingen.

De voorbije dagen kwamen nog altijd honderden vluchtelingen uit Servië Hongarije binnen, soms na schermutselingen met de politie. Premier Orban wil volgens de Hongaarse pers dat het leger agressiever tussenkomt.

(Belga/RR)

Na een ministerraad, waarop Csaba Hende een stand van zaken gaf over de crisis in Hongarije, bood de minister zijn ontslag aangeboden aan premier Viktor Orban, die het aanvaardde. Sinds begin dit jaar zijn bijna 167.000 vluchtelingen en migranten Hongarije binnengekomen via de Balkanlanden, daarvan ongeveer 50.000 in augustus. Om die toestroom tegen te gaan bouwt het Hongaars leger een omstreden 4 meter hoge van prikkeldraad voorziene afsluiting langs de grens met Servië. De grens is 175 kilometer lang en de muur zou tegen 31 oktober klaar zijn. Die bouw zou volgens berichten in de Hongaarse pers vertraging oplopen. Premier Orban had aangekondigd dat vanaf 1 september de grens zou dichtgaan voor vluchtelingen.De voorbije dagen kwamen nog altijd honderden vluchtelingen uit Servië Hongarije binnen, soms na schermutselingen met de politie. Premier Orban wil volgens de Hongaarse pers dat het leger agressiever tussenkomt. (Belga/RR)