De Hongaarse cameravrouw Petra László, die in september in opspraak kwam nadat ze een vluchteling deed struikelen, klaagt die vluchteling nu aan. Ook wil László Facebook voor de rechter dagen. De sociale netwerksite zou volgens haar, 'ten onrechte', pagina's van medestanders hebben verwijderd.

Aan de Russische krant Izvestia vertelt de cameravrouw dat ze er over denkt om de vluchteling, Osama Abdul Mohsen, een proces aan te spannen. 'Hij heeft zijn verklaring gewijzigd. Eerst gaf hij de politie de schuld van de struikelpartij, later pas mij', klinkt het.

Maar de beelden die gemaakt zijn van het voorval, spreken boekdelen. De vrouw zet haar voet voor een vluchteling die wegloopt van de politie, waardoor hij valt. Andere beelden tonen diezelfde vrouw, terwijl ze een klein kind een trap verkoopt.

'Geen harteloze racist'

De vrouw heeft achteraf dan ook haar excuses aangeboden, maar toch vindt ze dat ze onbehoorlijk is behandeld. 'Ik ben geen harteloze racist die kinderen schopt', zei ze eerder. 'Ik heb spijt.' Na het incident werd László ontslagen.

Het voorval vond plaats in Roszke, in het zuiden van Hongarije. Het grensdorp tussen Servië (niet-EU) en Hongarije (EU) ontving de laatste maanden enorm veel vluchtelingen die via de Balkanroute Europa trachten te bereiken. (AVE)

De Hongaarse cameravrouw Petra László, die in september in opspraak kwam nadat ze een vluchteling deed struikelen, klaagt die vluchteling nu aan. Ook wil László Facebook voor de rechter dagen. De sociale netwerksite zou volgens haar, 'ten onrechte', pagina's van medestanders hebben verwijderd. Aan de Russische krant Izvestia vertelt de cameravrouw dat ze er over denkt om de vluchteling, Osama Abdul Mohsen, een proces aan te spannen. 'Hij heeft zijn verklaring gewijzigd. Eerst gaf hij de politie de schuld van de struikelpartij, later pas mij', klinkt het. Maar de beelden die gemaakt zijn van het voorval, spreken boekdelen. De vrouw zet haar voet voor een vluchteling die wegloopt van de politie, waardoor hij valt. Andere beelden tonen diezelfde vrouw, terwijl ze een klein kind een trap verkoopt.De vrouw heeft achteraf dan ook haar excuses aangeboden, maar toch vindt ze dat ze onbehoorlijk is behandeld. 'Ik ben geen harteloze racist die kinderen schopt', zei ze eerder. 'Ik heb spijt.' Na het incident werd László ontslagen. Het voorval vond plaats in Roszke, in het zuiden van Hongarije. Het grensdorp tussen Servië (niet-EU) en Hongarije (EU) ontving de laatste maanden enorm veel vluchtelingen die via de Balkanroute Europa trachten te bereiken. (AVE)