Er zijn al twee mannen omgekomen in relletjes sinds de terugkeer maandag van de afgezette president Manuel Zelaya in Honduras. Dat heeft de lokale politie maandag meegedeeld.

De woordvoerder van de politie vertelde dat de eerste man dinsdagavond in het ziekenhuis overleed nadat hij zwaar gewond raakte in een confrontatie met politieagenten in Tegucigalpa.

De tweede man nam eveneens deel aan de manifestatie. Meer details werden niet vrijgegeven.

"We weten niet hoe hij om het leven is gekomen. We onderzoeken wat er precies gebeurd is", aldus de woordvoerder. De oppositie organiseert bijna dagelijks manifestaties tegen de staatsgreep die op 28 juni gepleegd werd en waarbij president Zelaya het land werd uitgezet.

Woensdag hebben opnieuw 10.000 à 15.000 aanhangers van Zelaya betoogd in de straten van Tegucigalpa.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties schorst bijgevolg de technische hulp van de VN aan het verkiezingstribunaal van het land. Ban Ki-moon meent dat de omstandigheden in Honduras niet optimaal zijn om geloofwaardige verkiezingen te houden. Dat liet zijn persdienst woensdag weten.

"De secretaris-generaal heeft beslist om de technische hulp van de VN aan het verkiezingstribunaal van Honduras tijdelijk te schorsen. Hij denkt dat de huidige omstandigheden niet geschikt zijn om verkiezingen te houden die moeten leiden tot vrede en stabiliteit", laat zijn persdienst weten.

Ban Ki-moon is verder "overtuigd dat het oplossen van de crisis in Honduras een consensus vereist" en hij blijft de regionale inspanningen steunen om de crisis te beëindigen.

Er zijn al twee mannen omgekomen in relletjes sinds de terugkeer maandag van de afgezette president Manuel Zelaya in Honduras. Dat heeft de lokale politie maandag meegedeeld. De woordvoerder van de politie vertelde dat de eerste man dinsdagavond in het ziekenhuis overleed nadat hij zwaar gewond raakte in een confrontatie met politieagenten in Tegucigalpa.De tweede man nam eveneens deel aan de manifestatie. Meer details werden niet vrijgegeven."We weten niet hoe hij om het leven is gekomen. We onderzoeken wat er precies gebeurd is", aldus de woordvoerder. De oppositie organiseert bijna dagelijks manifestaties tegen de staatsgreep die op 28 juni gepleegd werd en waarbij president Zelaya het land werd uitgezet.Woensdag hebben opnieuw 10.000 à 15.000 aanhangers van Zelaya betoogd in de straten van Tegucigalpa.De secretaris-generaal van de Verenigde Naties schorst bijgevolg de technische hulp van de VN aan het verkiezingstribunaal van het land. Ban Ki-moon meent dat de omstandigheden in Honduras niet optimaal zijn om geloofwaardige verkiezingen te houden. Dat liet zijn persdienst woensdag weten."De secretaris-generaal heeft beslist om de technische hulp van de VN aan het verkiezingstribunaal van Honduras tijdelijk te schorsen. Hij denkt dat de huidige omstandigheden niet geschikt zijn om verkiezingen te houden die moeten leiden tot vrede en stabiliteit", laat zijn persdienst weten. Ban Ki-moon is verder "overtuigd dat het oplossen van de crisis in Honduras een consensus vereist" en hij blijft de regionale inspanningen steunen om de crisis te beëindigen.