Oppositiekandidaat Porfirio Lobo heeft zich tot de winnaar uitgeroepen van de omstreden en geboycotte presidentsverkiezingen zondag in Honduras. Hij beloofde een regering van nationale eenheid om uit de politieke crisis te komen die het land verlamt sinds de staatsgreep van 28 juni.

"We willen een regering van nationale eenheid en verzoening. De tijd van verdeeldheid is voorbij", zei hij voor zijn aanhangers. "Vandaag besliste Honduras over zijn toekomst om voor eens en altijd komaf te maken met de crisis die ons treft", zei de kandidaat van de rechtse Nationale Partij. Hij werd in 2005 nog verslagen door Manuel Zelaya, de in juni bij een staatsgreep afgezette president.

De kandidaat Elvin Santos, van de partij die na de staatsgreep in Honduras de macht greep, de rechtse Liberale Partij, erkende zijn verlies. Santos behoort tot dezelfde partij als Zelaya en diens opvolger als president, Roberto Micheletti.

Uit de eerste officiële resultaten van de presidentsverkiezingen zondag, met 60 procent van de stemmen geteld, bleek dat Lobo 55,9 procent van de stemmen haalde.

Oppositiekandidaat Porfirio Lobo heeft zich tot de winnaar uitgeroepen van de omstreden en geboycotte presidentsverkiezingen zondag in Honduras. Hij beloofde een regering van nationale eenheid om uit de politieke crisis te komen die het land verlamt sinds de staatsgreep van 28 juni."We willen een regering van nationale eenheid en verzoening. De tijd van verdeeldheid is voorbij", zei hij voor zijn aanhangers. "Vandaag besliste Honduras over zijn toekomst om voor eens en altijd komaf te maken met de crisis die ons treft", zei de kandidaat van de rechtse Nationale Partij. Hij werd in 2005 nog verslagen door Manuel Zelaya, de in juni bij een staatsgreep afgezette president.De kandidaat Elvin Santos, van de partij die na de staatsgreep in Honduras de macht greep, de rechtse Liberale Partij, erkende zijn verlies. Santos behoort tot dezelfde partij als Zelaya en diens opvolger als president, Roberto Micheletti. Uit de eerste officiële resultaten van de presidentsverkiezingen zondag, met 60 procent van de stemmen geteld, bleek dat Lobo 55,9 procent van de stemmen haalde.