Het is voor de tweede dag op rij dat er in Californië tegen de controversiële presidentskandidaat Donald Trump gemanifesteerd wordt.

Trump zou in een Hyatt Hotel in de buurt van de luchthaven van San Francisco een partijbijeenkomst toespreken - op de bijeenkomst werden later ook de andere Republikeinse presidentskandidaten verwacht.

Maar honderden manifestanten - de schattingen lopen uiteen van tweehonderd tot duizend - dachten daar anders over. Ze blokkeerden de ingang, scandeerden slogans, hadden spandoeken bij met "Don't Make America Hate Again", "Dump Trump" of "Trump Idiot". De betogers hekelden vooral de migratiestandpunten van Trump die, zoals bekend, een muur wil bouwen aan de grens met Mexico en alle illegale migranten het land wil uitsturen.

Enkele tientallen probeerden de nadarafsluiting te slopen en het hotel in te dringen om de bijeenkomst te verhinderen. Er werden eieren gegooid naar de politie. Enkele manifestanten werden gearresteerd.

Trump kwam toch hotel in, via een zijingang, en onder politiebegeleiding.

Hij verwees ernaar bij het begin van zijn toespraak. "Dit was niet de gemakkelijkste intrede die ik ooit maakte. Het voelde alsof ik een grens overstak".

(RR)

Het is voor de tweede dag op rij dat er in Californië tegen de controversiële presidentskandidaat Donald Trump gemanifesteerd wordt.Trump zou in een Hyatt Hotel in de buurt van de luchthaven van San Francisco een partijbijeenkomst toespreken - op de bijeenkomst werden later ook de andere Republikeinse presidentskandidaten verwacht.Maar honderden manifestanten - de schattingen lopen uiteen van tweehonderd tot duizend - dachten daar anders over. Ze blokkeerden de ingang, scandeerden slogans, hadden spandoeken bij met "Don't Make America Hate Again", "Dump Trump" of "Trump Idiot". De betogers hekelden vooral de migratiestandpunten van Trump die, zoals bekend, een muur wil bouwen aan de grens met Mexico en alle illegale migranten het land wil uitsturen.Enkele tientallen probeerden de nadarafsluiting te slopen en het hotel in te dringen om de bijeenkomst te verhinderen. Er werden eieren gegooid naar de politie. Enkele manifestanten werden gearresteerd.Trump kwam toch hotel in, via een zijingang, en onder politiebegeleiding. Hij verwees ernaar bij het begin van zijn toespraak. "Dit was niet de gemakkelijkste intrede die ik ooit maakte. Het voelde alsof ik een grens overstak".(RR)