De regering zegt volgens CNN dat ze de deadline nagekomen is. De resterende 711 gezinnen bleken onvindbaar, of er waren bezwaren en 'rode vlaggen' tegen een hereniging.

Aanleiding was een rechterlijke uitspraak, die de praktijken van de regering-Trump, om gezinnen weken- en zelfs maandenlang van elkaar te scheiden, onmenselijk en ongrondwettelijk noemde. De kinderen waren van hun ouders gescheiden aan de grens van de VS.

De scheidingen waren deel van het 'nultolerantiebeleid' van VS-president Donald Trump. Die wou zo de illegale migratie aan de zuidelijke grens met Mexico een halt toeroepen.

Na verontwaardigde reacties bond Trump uiteindelijk in en veranderde hij van koers. Kinderen worden nu samen met hun ouders opgesloten.

De regering zegt volgens CNN dat ze de deadline nagekomen is. De resterende 711 gezinnen bleken onvindbaar, of er waren bezwaren en 'rode vlaggen' tegen een hereniging. Aanleiding was een rechterlijke uitspraak, die de praktijken van de regering-Trump, om gezinnen weken- en zelfs maandenlang van elkaar te scheiden, onmenselijk en ongrondwettelijk noemde. De kinderen waren van hun ouders gescheiden aan de grens van de VS. De scheidingen waren deel van het 'nultolerantiebeleid' van VS-president Donald Trump. Die wou zo de illegale migratie aan de zuidelijke grens met Mexico een halt toeroepen. Na verontwaardigde reacties bond Trump uiteindelijk in en veranderde hij van koers. Kinderen worden nu samen met hun ouders opgesloten.