Tussen de 450 en 700 Sub-Saharaanse migranten, al naargelang de bron, konden een zes meter hoog hek overwinnen. Volgens de politie werden agenten aangevallen met zelfgebouwde vlammenwerpers en ongebluste kalk, die bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken.

Gewond

Het gaat om de grootste bestorming van het afgelopen jaar. De vluchtelingen gingen 'nooit eerder zo brutaal te werk', aldus een politiewoordvoerder aan het persbureau Europa Press.

Vier agenten van de Guardia Civil en elf vluchtelingen werden overgebracht naar het ziekenhuis in Ceuta.

Verhinderd

Volgens de mediaberichten probeerden nog eens een paar honderd andere migranten om ook over de muur te klimmen die de grens tussen Afrika en Europa vormt. Dat werd echter verhinderd door de Spaanse en Marokkaanse agenten.

Spanje heeft twee exclaves in Noord-Afrika: Ceuta, aan de straat van Gibraltar, en het 250 kilometer oostelijker gelegen Melilla. Vlak bij die twee exclaves wachten duizenden Afrikaanse vluchtelingen op een kans om de EU te bereiken.

Tussen de 450 en 700 Sub-Saharaanse migranten, al naargelang de bron, konden een zes meter hoog hek overwinnen. Volgens de politie werden agenten aangevallen met zelfgebouwde vlammenwerpers en ongebluste kalk, die bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken.Het gaat om de grootste bestorming van het afgelopen jaar. De vluchtelingen gingen 'nooit eerder zo brutaal te werk', aldus een politiewoordvoerder aan het persbureau Europa Press. Vier agenten van de Guardia Civil en elf vluchtelingen werden overgebracht naar het ziekenhuis in Ceuta. Volgens de mediaberichten probeerden nog eens een paar honderd andere migranten om ook over de muur te klimmen die de grens tussen Afrika en Europa vormt. Dat werd echter verhinderd door de Spaanse en Marokkaanse agenten. Spanje heeft twee exclaves in Noord-Afrika: Ceuta, aan de straat van Gibraltar, en het 250 kilometer oostelijker gelegen Melilla. Vlak bij die twee exclaves wachten duizenden Afrikaanse vluchtelingen op een kans om de EU te bereiken.