De ontoegankelijke zuidwestelijke provincie Balochistan is getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.7 op de schaal van Richter. De beving kostte het leven aan minstens 250 mensen. Nog eens zeker 340 mensen zijn gewond.

Tal van woningen werden met de grond gelijk gemaakt. Duizenden mensen zijn dakloos en brachten de eerste nacht na de aardbeving door in open lucht. Sommige dorpen zijn volledig van de kaart geveegd.

Eiland

Door de aardbeving is een nieuw eiland ontstaan, nabij de haven van Gwadar. Op het strand is een mensenmassa samengestroomd om het nieuwe eiland te zien.

Balochistan is de grootste maar minst bevolkte provincie van Pakistan. In de regio doen zich vaak aardbevingen voor. In april vielen nog 35 doden bij een beving.

De ontoegankelijke zuidwestelijke provincie Balochistan is getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.7 op de schaal van Richter. De beving kostte het leven aan minstens 250 mensen. Nog eens zeker 340 mensen zijn gewond. Tal van woningen werden met de grond gelijk gemaakt. Duizenden mensen zijn dakloos en brachten de eerste nacht na de aardbeving door in open lucht. Sommige dorpen zijn volledig van de kaart geveegd. EilandDoor de aardbeving is een nieuw eiland ontstaan, nabij de haven van Gwadar. Op het strand is een mensenmassa samengestroomd om het nieuwe eiland te zien. Balochistan is de grootste maar minst bevolkte provincie van Pakistan. In de regio doen zich vaak aardbevingen voor. In april vielen nog 35 doden bij een beving.