Onder de arrestanten zijn verschillende collega-journalisten alsook oppositieleider Alexei Navalny, melden internationale media.

Aanklacht

De Russische onderzoeksjournalist Ivan Goloenov werd dinsdag vrijgelaten nadat de Russische autoriteiten een aanklacht voor drugssmokkel tegen hem lieten vallen.

Tegen zijn aanhouding rees de jongste dagen heel wat protest omdat het proces geënsceneerd zou zijn. Volgens de journalist hadden de autoriteiten de drugs zelf in zijn rugzak verstopt.

Minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Kolokolzev gaf dinsdag het bevel hem bij gebrek aan bewijs vrij te laten.

Corruptie

De 36-jarige Goloenov werkt voor het onafhankelijke en Kremlinkritische online medium Medusa.

Medusa vermoedt dat de man geviseerd wordt omwille van zijn journalistieke werk, waarbij hij onder meer berichtte over veronderstelde corruptie door de burgemeester van Moskou. De journalist is de afgelopen maanden bedreigd geweest.

Onder de arrestanten zijn verschillende collega-journalisten alsook oppositieleider Alexei Navalny, melden internationale media.AanklachtDe Russische onderzoeksjournalist Ivan Goloenov werd dinsdag vrijgelaten nadat de Russische autoriteiten een aanklacht voor drugssmokkel tegen hem lieten vallen. Tegen zijn aanhouding rees de jongste dagen heel wat protest omdat het proces geënsceneerd zou zijn. Volgens de journalist hadden de autoriteiten de drugs zelf in zijn rugzak verstopt.Minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Kolokolzev gaf dinsdag het bevel hem bij gebrek aan bewijs vrij te laten. CorruptieDe 36-jarige Goloenov werkt voor het onafhankelijke en Kremlinkritische online medium Medusa. Medusa vermoedt dat de man geviseerd wordt omwille van zijn journalistieke werk, waarbij hij onder meer berichtte over veronderstelde corruptie door de burgemeester van Moskou. De journalist is de afgelopen maanden bedreigd geweest.