Pas zes jaar na zijn dood en begrafenis, waarbij miljoenen mensen naar Rome kwamen, zal zijn opvolger paus Benedictus XVI hem zondag zalig verklaren.

Aan de ingang van de Via della Conciliazione, de grote toegangsweg die leidt naar het plein voor de basiliek, wachten de mensen geduldig om verder te kunnen stappen. De massa zit er dicht opeen gedrukt.

Er zijn mensen uit een honderdtal landen aanwezig, voor het grootste deel uit Europa. Er duiken vooral veel Polen met vlaggen op. Ook zusters, priesters en religieuzen zijn talrijk. Er zijn veel jeugdgroepen aanwezig, net als gezinnen.

Het weer in Vaticaanstad is grijs maar er is nog geen sprake van regen. (Belga)

Pas zes jaar na zijn dood en begrafenis, waarbij miljoenen mensen naar Rome kwamen, zal zijn opvolger paus Benedictus XVI hem zondag zalig verklaren. Aan de ingang van de Via della Conciliazione, de grote toegangsweg die leidt naar het plein voor de basiliek, wachten de mensen geduldig om verder te kunnen stappen. De massa zit er dicht opeen gedrukt. Er zijn mensen uit een honderdtal landen aanwezig, voor het grootste deel uit Europa. Er duiken vooral veel Polen met vlaggen op. Ook zusters, priesters en religieuzen zijn talrijk. Er zijn veel jeugdgroepen aanwezig, net als gezinnen. Het weer in Vaticaanstad is grijs maar er is nog geen sprake van regen. (Belga)