Honderdduizenden Chinezen ontvluchten huizen voor tyfoon Soulik

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

China wordt al dagen geteisterd door noodweer, met ruim 200 doden tot gevolg. In het zuidoosten zijn nu 300.000 mensen hun huizen uitgevlucht voor de tyfoon Soulik.

China wordt al dagen geteisterd door noodweer, met ruim 200 doden en vermisten tot gevolg. In het zuidoosten van het land zijn nu 300.000 mensen hun huizen uitgevlucht voor de tyfoon Soulik. Die richtte eerder veel ravage aan op het eiland Taiwan.

Soulik is vandaag aan land gekomen op het Chinese vasteland met windsnelheden tot 119 km/u. In de provincies Fujian en Zhejiang is alle lucht- en treinverkeer stilgelegd en vissersboten zijn terug naar de kust geroepen, melden de staatsmedia.

Ravage op Taiwan

Op Taiwan heeft de doortocht van Soulik aan een persoon het leven gekost. In de hoofdstad Taipei kwam een politieman om het leven nadat hij geraakt werd door bakstenen die losgerukt werden door de tyfoon. Er vielen ook meer dan 30 gewonden.

De overheid heeft het hele eiland uitgeroepen tot ‘alarmgebied’. Meer dan 8.000 mensen werden geëvacueerd. Er wordt melding gemaakt van elektriciteitsonderbrekingen en uitgerukte bomen. Bijna 170 vluchten zijn geannuleerd of vertraagd, waardoor honderden mensen vastzitten op de luchthavens.

200 doden

In China zijn de voorbije dagen al meer dan 200 mensen omgekomen of vermist als gevolg van noodweer. Sinds zondag wordt nagenoeg het hele land geteisterd door overvloedige regenval. Meer dan twee miljoen mensen zijn er door het extreme weer getroffen. Vooral de zuidwestelijke provincie Sichuan is zwaar getroffen, maar er vielen ook doden in Binnen-Mongolië, Henan, Yan’an, Yunnan, Hebei, Tibet, Xinjiang en Peking om het leven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content