De betogers trokken in de stromende regen van het Congres in Buenos Aires naar de Plaza de Mayo. De manifestanten wilden hun solidariteit met de aanklager uitdrukken, en ze eisten in één adem ook een onafhankelijk rechtssysteem en gerechtigheid.

Ook in andere steden van Argentinië werden gelijksoortige betogingen gehouden. Incidenten zijn er niet gemeld. De regering bestempelde de manifestatie als een manoeuvre van de oppositie.

Nisman onderzocht de aanslag in 1994 op een joods cultureel centrum waarbij ruim 80 slachtoffers vielen en die uitgevoerd zou zijn door Iraniërs, en beschuldigde staatshoofd Cristina Fernandez de Kirchner voor zijn dood van een doofpotoperatie - in ruil voor contracten met Iran. Na het mysterieuze overlijden van de openbare aanklager werden al manifestaties opgezet in Buenos Aires , waarin om opheldering werd gevraagd.

(Belga/RR)

De betogers trokken in de stromende regen van het Congres in Buenos Aires naar de Plaza de Mayo. De manifestanten wilden hun solidariteit met de aanklager uitdrukken, en ze eisten in één adem ook een onafhankelijk rechtssysteem en gerechtigheid.Ook in andere steden van Argentinië werden gelijksoortige betogingen gehouden. Incidenten zijn er niet gemeld. De regering bestempelde de manifestatie als een manoeuvre van de oppositie. Nisman onderzocht de aanslag in 1994 op een joods cultureel centrum waarbij ruim 80 slachtoffers vielen en die uitgevoerd zou zijn door Iraniërs, en beschuldigde staatshoofd Cristina Fernandez de Kirchner voor zijn dood van een doofpotoperatie - in ruil voor contracten met Iran. Na het mysterieuze overlijden van de openbare aanklager werden al manifestaties opgezet in Buenos Aires , waarin om opheldering werd gevraagd.(Belga/RR)