De missie van de March for Our Lives was duidelijk: wapengeweld afkeuren en oproepen tot meer veiligheidsmaatregelen, onder meer bij de verkoop van wapens. Studenten, ouders, leraars en familieleden van slachtoffers deden massaal mee. De federale en de lokale politie waren massaal aanwezig.

De studenten namen het woord en uitten hun ongenoegen en frustratie over wat zij 'de onmacht van de volwassenen en de politici' noemden. 'Zij slagen er niet in een wetgeving door te voeren die kinderen beschermt tegen wapengeweld', luidde het.

Op 14 februari schoot een 19-jarige ex-leerling van de Marjory Stoneman Douglas High School veertien jongeren en drie volwassenen dood op de school. Hij werd opgepakt en riskeert de doodstraf.

De missie van de March for Our Lives was duidelijk: wapengeweld afkeuren en oproepen tot meer veiligheidsmaatregelen, onder meer bij de verkoop van wapens. Studenten, ouders, leraars en familieleden van slachtoffers deden massaal mee. De federale en de lokale politie waren massaal aanwezig.De studenten namen het woord en uitten hun ongenoegen en frustratie over wat zij 'de onmacht van de volwassenen en de politici' noemden. 'Zij slagen er niet in een wetgeving door te voeren die kinderen beschermt tegen wapengeweld', luidde het.Op 14 februari schoot een 19-jarige ex-leerling van de Marjory Stoneman Douglas High School veertien jongeren en drie volwassenen dood op de school. Hij werd opgepakt en riskeert de doodstraf.