Onder de doden waren vrouwen en kinderen, stelt de Nationale Syrische Raad, de belangrijkste coalitie van de Syrische oppositie. Volgens de Raad richtten soldaten van het regime het bloedbad aan.

Dorpen gebombardeerd
"We tellen een honderdtal doden in de dorpen al-Koubeir en Maarzaf, onder wie een twintigtal vrouwen en kinderen", aldus Mohammed Sermini, een woordvoerder van de Raad. Hij roept de internationale waarnemers op om zo snel mogelijk af te zakken naar de plaats van het drama.

Volgens de Nationale Syrische Raad werden de twee dorpen eerst gebombardeerd. Vervolgens trokken soldaten door de straten en schoten ze de inwoners dood of staken ze neer.

Regering ontkent

De Syrische regering ontkent dat zij met de slachtpartij te maken heeft.

"Wat bepaalde media bericht hebben over de gebeurtenissen in al-Koubeir is volledig onjuist", werd gesteld in een mededeling op de staatstelevisie. "Een terroristische groepering heeft een misdaad gepleegd in de regio van Hama, waarbij negen mensen om het leven kwamen." (Belga/TV)

Onder de doden waren vrouwen en kinderen, stelt de Nationale Syrische Raad, de belangrijkste coalitie van de Syrische oppositie. Volgens de Raad richtten soldaten van het regime het bloedbad aan.Dorpen gebombardeerd "We tellen een honderdtal doden in de dorpen al-Koubeir en Maarzaf, onder wie een twintigtal vrouwen en kinderen", aldus Mohammed Sermini, een woordvoerder van de Raad. Hij roept de internationale waarnemers op om zo snel mogelijk af te zakken naar de plaats van het drama. Volgens de Nationale Syrische Raad werden de twee dorpen eerst gebombardeerd. Vervolgens trokken soldaten door de straten en schoten ze de inwoners dood of staken ze neer.Regering ontkent De Syrische regering ontkent dat zij met de slachtpartij te maken heeft."Wat bepaalde media bericht hebben over de gebeurtenissen in al-Koubeir is volledig onjuist", werd gesteld in een mededeling op de staatstelevisie. "Een terroristische groepering heeft een misdaad gepleegd in de regio van Hama, waarbij negen mensen om het leven kwamen." (Belga/TV)