De militaire dreiging tegen Syrië moet behouden blijven om ervoor te zorgen dat president Bashar al-Assad zijn arsenaal chemische wapens ontmantelt. Dat zei de Franse president François Hollande in een interview op TF1.

'De militaire optie moet behouden blijven, anders zou er geen druk meer liggen op Assad', zei Hollande, een dag nadat de Verenigde Staten en Rusland een akkoord bereikten over de vernietiging van het wapenarsenaal.

De deal tussen Rusland en de VS moet de basis vormen voor een resolutie van de Verenigde Naties die de komende dagen afgewerkt wordt. 'We moeten ervoor zorgen dat een strafactie mogelijk blijft als het akkoord niet wordt uitgevoerd.'

Hollande voegde eraan toe dat hij verwacht dat Rusland, als architect van het akkoord, deelneemt aan zo'n actie. (Belga)

'De militaire optie moet behouden blijven, anders zou er geen druk meer liggen op Assad', zei Hollande, een dag nadat de Verenigde Staten en Rusland een akkoord bereikten over de vernietiging van het wapenarsenaal.De deal tussen Rusland en de VS moet de basis vormen voor een resolutie van de Verenigde Naties die de komende dagen afgewerkt wordt. 'We moeten ervoor zorgen dat een strafactie mogelijk blijft als het akkoord niet wordt uitgevoerd.'Hollande voegde eraan toe dat hij verwacht dat Rusland, als architect van het akkoord, deelneemt aan zo'n actie. (Belga)