Hollande zal naar eigen zeggen met de Russische president praten over de crisis in Oekraïne. De Franse president vindt dat Poetin de nieuwe president van Oekraïne, Petro Porosjenko, moet erkennen.

Eerder deze maand raakte al bekend dat Poetin de herdenking van de landing in Normandië zou bijwonen, op uitnodiging van Frankrijk. "We mogen dan misschien wel van mening verschillen, ik zal nooit vergeten dat het Russische volk miljoenen levens heeft gegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog", verkondigde Hollande toen.

Het Witte Huis liet weten dat er geen ontmoeting onder vier ogen gepland is tussen de Amerikaanse president Barack Obama en Poetin. Poetin is grotendeels persona non grata in het Westen sinds Rusland eerder dit jaar gebruik maakte van de onrust in Oekraïne om het Krim-schiereiland te annexeren. (Belga/TV)

Hollande zal naar eigen zeggen met de Russische president praten over de crisis in Oekraïne. De Franse president vindt dat Poetin de nieuwe president van Oekraïne, Petro Porosjenko, moet erkennen.Eerder deze maand raakte al bekend dat Poetin de herdenking van de landing in Normandië zou bijwonen, op uitnodiging van Frankrijk. "We mogen dan misschien wel van mening verschillen, ik zal nooit vergeten dat het Russische volk miljoenen levens heeft gegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog", verkondigde Hollande toen.Het Witte Huis liet weten dat er geen ontmoeting onder vier ogen gepland is tussen de Amerikaanse president Barack Obama en Poetin. Poetin is grotendeels persona non grata in het Westen sinds Rusland eerder dit jaar gebruik maakte van de onrust in Oekraïne om het Krim-schiereiland te annexeren. (Belga/TV)