Samen met de burgemeester van de Lichtstad, Anne Hidalgo, hield Hollande telkens enkele minuten stilte ter herdenking van de slachtoffers.

Bij de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en daaropvolgende aanvallen stierven op 7 januari 2015 en de twee daaropvolgende dagen 17 mensen, onder wie enkele tekenaars van het blad.

Van de speciale editie van Charlie Hebdo, die woensdag verschijnt, worden in ons land ongeveer 40.000 exemplaren verkocht. Het nummer zal verkrijgbaar zijn in 2.700 verkooppunten, en dat tot en met 4 februari.

In de speciale editie staan tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, en van externen, zoals de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin, actrices Isabelle Adjani, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche, auteurs Élisabeth Badinter, Taslima Nasreen en Russell Banks, en de muzikant Ibrahim Maalouf. Het nummer komt uit op ongeveer een miljoen exemplaren.

Een week na de aanslag bracht Charlie Hebdo een "nummer van de overlevenden" uit, waarvan wereldwijd 7,5 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Van de 480.000 exemplaren bedoeld voor de Belgische markt werden er toen 370.000 verkocht. (Belga/TE)

Samen met de burgemeester van de Lichtstad, Anne Hidalgo, hield Hollande telkens enkele minuten stilte ter herdenking van de slachtoffers. Bij de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en daaropvolgende aanvallen stierven op 7 januari 2015 en de twee daaropvolgende dagen 17 mensen, onder wie enkele tekenaars van het blad.Van de speciale editie van Charlie Hebdo, die woensdag verschijnt, worden in ons land ongeveer 40.000 exemplaren verkocht. Het nummer zal verkrijgbaar zijn in 2.700 verkooppunten, en dat tot en met 4 februari. In de speciale editie staan tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, en van externen, zoals de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin, actrices Isabelle Adjani, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche, auteurs Élisabeth Badinter, Taslima Nasreen en Russell Banks, en de muzikant Ibrahim Maalouf. Het nummer komt uit op ongeveer een miljoen exemplaren. Een week na de aanslag bracht Charlie Hebdo een "nummer van de overlevenden" uit, waarvan wereldwijd 7,5 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Van de 480.000 exemplaren bedoeld voor de Belgische markt werden er toen 370.000 verkocht. (Belga/TE)