Volgens Hollande kunnen de gewelddaden gevolgen hebben voor "het imago en de aantrekkelijkheid" van Frankrijk.

Maandag vielen zeven gewonden bij het geweld dat uitbrak na de aankondiging door Air France dat er banen sneuvelen. De gewonden zijn twee bewakers - van wier er één eventjes in coma vertoefde - en vijf werknemers van Air France, onder wie personeelsdirecteur Xavier Broseta, Pierre Plissonier (verantwoordelijke voor de langeafstandsactiviteiten) en drie andere directieleden.

De aankondiging dat er 2.900 arbeidsplaatsen sneuvelen, werd met geweld ontvangen door sommige personeelsleden. Directeur personeelszaken Xavier Broseta moest door de beveiliging worden afgevoerd nadat demonstranten zijn overhemd van zijn lijf hadden gescheurd. (Belga/TE)

Bekijk de foto's: Air France-directeurs uitgekleed

Volgens Hollande kunnen de gewelddaden gevolgen hebben voor "het imago en de aantrekkelijkheid" van Frankrijk. Maandag vielen zeven gewonden bij het geweld dat uitbrak na de aankondiging door Air France dat er banen sneuvelen. De gewonden zijn twee bewakers - van wier er één eventjes in coma vertoefde - en vijf werknemers van Air France, onder wie personeelsdirecteur Xavier Broseta, Pierre Plissonier (verantwoordelijke voor de langeafstandsactiviteiten) en drie andere directieleden. De aankondiging dat er 2.900 arbeidsplaatsen sneuvelen, werd met geweld ontvangen door sommige personeelsleden. Directeur personeelszaken Xavier Broseta moest door de beveiliging worden afgevoerd nadat demonstranten zijn overhemd van zijn lijf hadden gescheurd. (Belga/TE)