De eerste zwarte Amerikaanse president was tijdens zijn eerste termijn nog geen 24 uur in zwart Afrika. Die schade wil hij inhalen, samen met zijn gezin.

Tijdens zijn reis doet Obama drie strategische partnerlanden aan: Senegal, Tanzania en economische motor Zuid-Afrika. Obama negeert het land van zijn vader, Kenia, waar de nieuwe president Uhuru Kenyatta aangeklaagd is door het Internationaal Strafhof in Den Haag voor verkiezingsgeweld.

De VS laten niets aan het toeval over, en al helemaal niet aan de lokale overheden.

Dit is wat Obama allemaal meeneemt, goed voor een prijskaartje van 100 miljoen dollar:

Air Force One Het presidentiële vliegtuig

C-17 Globemaster III Militair transportvliegtuig

Drijvend ziekenhuis Een vliegdekschip van de Navy, met volledig uitgerust en bemand medisch traumacentrum.

Voertuigen De Amerikanen voeren met vrachtvliegtuigen 56 auto's aan, waaronder 14 limousines en drie trucks die extra veiligheidsglas voor in de hotelkamers aanvoeren.

Cadillac One De gepantserde presidentiële limousine

Agenten Vóór de 'first family' een tussenstop maakt, landen eerst minstens 200 Amerikaanse veiligheidsagenten, om de route te controleren en de veiligheid van hun president te garanderen.

Gevechtsvliegtuigen Cirkelen de hele week 24 uur op 24 boven de Obama's.

Bron: Washington Post

De eerste zwarte Amerikaanse president was tijdens zijn eerste termijn nog geen 24 uur in zwart Afrika. Die schade wil hij inhalen, samen met zijn gezin. Tijdens zijn reis doet Obama drie strategische partnerlanden aan: Senegal, Tanzania en economische motor Zuid-Afrika. Obama negeert het land van zijn vader, Kenia, waar de nieuwe president Uhuru Kenyatta aangeklaagd is door het Internationaal Strafhof in Den Haag voor verkiezingsgeweld. De VS laten niets aan het toeval over, en al helemaal niet aan de lokale overheden. Dit is wat Obama allemaal meeneemt, goed voor een prijskaartje van 100 miljoen dollar: Air Force One Het presidentiële vliegtuig C-17 Globemaster III Militair transportvliegtuig Drijvend ziekenhuis Een vliegdekschip van de Navy, met volledig uitgerust en bemand medisch traumacentrum. Voertuigen De Amerikanen voeren met vrachtvliegtuigen 56 auto's aan, waaronder 14 limousines en drie trucks die extra veiligheidsglas voor in de hotelkamers aanvoeren. Cadillac One De gepantserde presidentiële limousine Agenten Vóór de 'first family' een tussenstop maakt, landen eerst minstens 200 Amerikaanse veiligheidsagenten, om de route te controleren en de veiligheid van hun president te garanderen. Gevechtsvliegtuigen Cirkelen de hele week 24 uur op 24 boven de Obama's. Bron: Washington Post