Noord-Korea laat zijn onderdanen geloven dat de bevolking van de Verenigde Staten het veel slechter heeft. In een vermeend propagandafilmpje dat is opgedoken, toont het regime 'hoe de Amerikanen leven': in armzalige tentjes, koffie van sneeuw drinkend en vogels etend. De video, waarvan de authenticiteit echter niet bevestigd is, verscheen voor het eerst op de Chinese website Ifeng.com. Een stem die de voice-over naar het Engels vertaalt, vertelt dat de Amerikanen in tenten leven omdat hun huizen gemakkelijk inzakken.

'Het Rode Kruis levert gordijnen en muren gemaakt van materialen afkomstig uit Noord-Korea,' luidt het. 'De mensen krijgen per dag slechts één kop koffie die gemaakt is van sneeuw. Zoals u ziet zijn er geen vogels, die zijn allemaal door de mensen opgegeten.'

De video eindigt met mensen die aanschuiven voor voedselpakketten geschonken door Noord-Korea. (KVDA)

Noord-Korea laat zijn onderdanen geloven dat de bevolking van de Verenigde Staten het veel slechter heeft. In een vermeend propagandafilmpje dat is opgedoken, toont het regime 'hoe de Amerikanen leven': in armzalige tentjes, koffie van sneeuw drinkend en vogels etend. De video, waarvan de authenticiteit echter niet bevestigd is, verscheen voor het eerst op de Chinese website Ifeng.com. Een stem die de voice-over naar het Engels vertaalt, vertelt dat de Amerikanen in tenten leven omdat hun huizen gemakkelijk inzakken. 'Het Rode Kruis levert gordijnen en muren gemaakt van materialen afkomstig uit Noord-Korea,' luidt het. 'De mensen krijgen per dag slechts één kop koffie die gemaakt is van sneeuw. Zoals u ziet zijn er geen vogels, die zijn allemaal door de mensen opgegeten.' De video eindigt met mensen die aanschuiven voor voedselpakketten geschonken door Noord-Korea. (KVDA)