Het centrum en het oosten van de Verenigde Staten en Canada wordt al enkele dagen getroffen door een hittegolf. Van Chicago tot Washington lopen de temperaturen op tot bijna 40 graden Celsius. Volgens officiële bronnen vielen al zeker 22 doden.

In liefst 17 Amerikaanse staten van Texas tot South Dakota en langs de Oostkust is de hitte ondraaglijk. Zieken, kinderen en ouderen krijgen extra steun, zeker omdat de hoge vochtigheid het gevoel van de hitte nog versterkt.

Volgens meteorologen is er geen beterschap in zicht. De komende dagen worden in Washington temperaturen verwacht tot 46 graden Celsius. (Belga/KVDA)

Het centrum en het oosten van de Verenigde Staten en Canada wordt al enkele dagen getroffen door een hittegolf. Van Chicago tot Washington lopen de temperaturen op tot bijna 40 graden Celsius. Volgens officiële bronnen vielen al zeker 22 doden. In liefst 17 Amerikaanse staten van Texas tot South Dakota en langs de Oostkust is de hitte ondraaglijk. Zieken, kinderen en ouderen krijgen extra steun, zeker omdat de hoge vochtigheid het gevoel van de hitte nog versterkt. Volgens meteorologen is er geen beterschap in zicht. De komende dagen worden in Washington temperaturen verwacht tot 46 graden Celsius. (Belga/KVDA)