Machtsoverdracht De Italiaanse krant La Stampa spreekt van een historische ontmoeting: "Een dergelijke soort machtsoverdracht heeft de voorbije 2.000 jaar in de geschiedenis van het christendom nooit eerder plaatsgevonden."

Paus Franciscus arriveerde per helikopter, waar hij volgens het Vaticaan persoonlijk door Benedictus XVI ontvangen werd. Beide mannen, die een witte soutane droegen, spraken met elkaar in de pauselijke bibliotheek van de residentie waar de paus emeritus sinds zijn aftreden op 28 februari verblijft.

De ontmoeting wekt veel nieuwsgierigheid op, maar het Vaticaan houdt de lippen stijf over de inhoud van de gesprekken tussen de nieuwe en de voormalige paus. Woordvoerder Frederico Lombardi liet enkel weten dat er een privé-onderhoud van 45 minuten heeft plaatsgehad, en dat het duo vervolgens samen met de twee privésecretarissen, Mgr. Alfred Xuereb en Mgr. Georg Gänswein, ging lunchen.

Gewezen concurrenten Sinds de Argentijn Jorge Bergoglio verkozen werd, telefoneerde hij twee keer met zijn voorganger. Beide mannen kennen elkaar al lang: tijdens het conclaaf van 2005 was Bergoglio immers de belangrijkste concurrent van Joseph Ratzinger.

In mei zal de paus emeritus verhuizen naar een oud klooster op de Vaticaanse Heuvel, niet ver van de kantoren van paus Franciscus. (Belga/MI)

Machtsoverdracht De Italiaanse krant La Stampa spreekt van een historische ontmoeting: "Een dergelijke soort machtsoverdracht heeft de voorbije 2.000 jaar in de geschiedenis van het christendom nooit eerder plaatsgevonden." Paus Franciscus arriveerde per helikopter, waar hij volgens het Vaticaan persoonlijk door Benedictus XVI ontvangen werd. Beide mannen, die een witte soutane droegen, spraken met elkaar in de pauselijke bibliotheek van de residentie waar de paus emeritus sinds zijn aftreden op 28 februari verblijft.De ontmoeting wekt veel nieuwsgierigheid op, maar het Vaticaan houdt de lippen stijf over de inhoud van de gesprekken tussen de nieuwe en de voormalige paus. Woordvoerder Frederico Lombardi liet enkel weten dat er een privé-onderhoud van 45 minuten heeft plaatsgehad, en dat het duo vervolgens samen met de twee privésecretarissen, Mgr. Alfred Xuereb en Mgr. Georg Gänswein, ging lunchen.Gewezen concurrenten Sinds de Argentijn Jorge Bergoglio verkozen werd, telefoneerde hij twee keer met zijn voorganger. Beide mannen kennen elkaar al lang: tijdens het conclaaf van 2005 was Bergoglio immers de belangrijkste concurrent van Joseph Ratzinger. In mei zal de paus emeritus verhuizen naar een oud klooster op de Vaticaanse Heuvel, niet ver van de kantoren van paus Franciscus. (Belga/MI)