Het congres, dat waarschijnlijk drie à vier dagen zal duren, moet Kim Jong-un formeel installeren als 'de grote onbetwiste leider' van Noord-Korea, na vier jaar van zuiveringen, executies en herschikkingen aan de politieke top.

Het laatste partijcongres dateert van 1980 en bracht 3.200 mensen naar de hoofdstad Pyongyang. In de marge van het partijcongres kregen heel wat straten en buurten in de hoofdstad een make-over en volgens een anonieme Zuid-Koreaanse defensiebron lijkt ook het Noord-Koreaanse leger "in grotere staat van paraatheid".

Nucleair programma

Wat precies op de agenda en het programma staat van het congres werd niet bekendgemaakt maar analisten vermoeden dat Kim nog meer veranderingen wil doorvoeren in de partijleiding en nieuwe economische doelstellingen zal aankondigen.

Heel wat landen wachten ook gespannen af of de Noord-Koreaanse leider verklaringen zal doen over 's lands nucleaire programma. (Belga/TE)

Het congres, dat waarschijnlijk drie à vier dagen zal duren, moet Kim Jong-un formeel installeren als 'de grote onbetwiste leider' van Noord-Korea, na vier jaar van zuiveringen, executies en herschikkingen aan de politieke top. Het laatste partijcongres dateert van 1980 en bracht 3.200 mensen naar de hoofdstad Pyongyang. In de marge van het partijcongres kregen heel wat straten en buurten in de hoofdstad een make-over en volgens een anonieme Zuid-Koreaanse defensiebron lijkt ook het Noord-Koreaanse leger "in grotere staat van paraatheid".Wat precies op de agenda en het programma staat van het congres werd niet bekendgemaakt maar analisten vermoeden dat Kim nog meer veranderingen wil doorvoeren in de partijleiding en nieuwe economische doelstellingen zal aankondigen. Heel wat landen wachten ook gespannen af of de Noord-Koreaanse leider verklaringen zal doen over 's lands nucleaire programma. (Belga/TE)