VS minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton beschuldigt Rusland ervan dat het militaire helikopters levert aan de Syrische regering. Op een forum in Washington toonde zij zich "bezorgd over de nieuwste informatie die hebben dat er aanvalshelikopters onderweg zijn van Rusland naar Syrië". Schrijft The New York Times.

Volgens Clintonzal het conflict in Syrië door de Russische wapenleveringen "dramatisch escaleren." Volgens The Washington Post noemde Clinton de claims van Rusland dat het niet langer wapens levert aan de regering van de Syrische dictator Bashar Al-Assad "patent onwaar."

Burgeroorlog

Ondertussen moest een team van VN-waarnemers in Syrië de benen nemen toen het beschoten werd nabij al-Heffa, een opstandige enclave in het noordwesten van het land. Ook vorige week werd er geschoten op VN-waarnemers. Die probeerden het dorp al-Koubeir binnen te komen, waar regeringstroepen 78 burgers vermoord zouden hebben.

Volgens Hervé Ladsous, vice-secretaris-generaal van de VN en de baas van de waarnemers in Syrië, is er in dat land nu een burgeroorlog aan de gang. Dat is een woord dat de VN tot nog toe niet wilde gebruiken.

"Ik denk wel da je dat kan zeggen", zei Ladsous in een interview met Reuters. "Wat er duidelijk gebeurt, is dat de Syrische regering grote stukken grondgebied en meerdere steden verloren heeft aan de opstandelingen en de controle over die gebieden nu wil herwinnen. We hebben nu bevestigde meldingen van het gebruik van tanks en artillerie, maar ook van aanvalshelikopters." (TV)

VS minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton beschuldigt Rusland ervan dat het militaire helikopters levert aan de Syrische regering. Op een forum in Washington toonde zij zich "bezorgd over de nieuwste informatie die hebben dat er aanvalshelikopters onderweg zijn van Rusland naar Syrië". Schrijft The New York Times. Volgens Clintonzal het conflict in Syrië door de Russische wapenleveringen "dramatisch escaleren." Volgens The Washington Post noemde Clinton de claims van Rusland dat het niet langer wapens levert aan de regering van de Syrische dictator Bashar Al-Assad "patent onwaar." Burgeroorlog Ondertussen moest een team van VN-waarnemers in Syrië de benen nemen toen het beschoten werd nabij al-Heffa, een opstandige enclave in het noordwesten van het land. Ook vorige week werd er geschoten op VN-waarnemers. Die probeerden het dorp al-Koubeir binnen te komen, waar regeringstroepen 78 burgers vermoord zouden hebben. Volgens Hervé Ladsous, vice-secretaris-generaal van de VN en de baas van de waarnemers in Syrië, is er in dat land nu een burgeroorlog aan de gang. Dat is een woord dat de VN tot nog toe niet wilde gebruiken. "Ik denk wel da je dat kan zeggen", zei Ladsous in een interview met Reuters. "Wat er duidelijk gebeurt, is dat de Syrische regering grote stukken grondgebied en meerdere steden verloren heeft aan de opstandelingen en de controle over die gebieden nu wil herwinnen. We hebben nu bevestigde meldingen van het gebruik van tanks en artillerie, maar ook van aanvalshelikopters." (TV)