De vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton sluit een nieuwe kandidatuur voor het presidentieel ambt bij de verkiezing van 2016 niet uit. "Ik ben zowel pragmatisch als realistisch", zei de 65-jarige politica in een interview met het New York Magazine. "Ik heb een vrij goede voorstelling van de politieke uitdagingen waarmee onze leidende figuren geconfronteerd worden".

Hillary Clinton moest in de voorverkiezingen van de Democraten in 2008 de duimen leggen voor de latere president Barack Obama. "Ik zal vanuit elke positie waarin ik me bevind, alles doen wat ik kan om de waarden en politiek te steunen, die ik als juist voor ons land beschouw", zei de vrouw van de vroegere Amerikaanse president Bill Clinton.

zal voorts overwegen "wat de factoren zijn, die me in de een of andere richting kunnen beïnvloeden", aldus de gewezen First Lady. "Ik ben niet gehaast. Ik beschouw het als een ernstig beslissing, die niet licht te nemen valt, maar het is er ook geen die snel moet genomen worden". (Belga/EE)

De vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton sluit een nieuwe kandidatuur voor het presidentieel ambt bij de verkiezing van 2016 niet uit. "Ik ben zowel pragmatisch als realistisch", zei de 65-jarige politica in een interview met het New York Magazine. "Ik heb een vrij goede voorstelling van de politieke uitdagingen waarmee onze leidende figuren geconfronteerd worden". Hillary Clinton moest in de voorverkiezingen van de Democraten in 2008 de duimen leggen voor de latere president Barack Obama. "Ik zal vanuit elke positie waarin ik me bevind, alles doen wat ik kan om de waarden en politiek te steunen, die ik als juist voor ons land beschouw", zei de vrouw van de vroegere Amerikaanse president Bill Clinton. zal voorts overwegen "wat de factoren zijn, die me in de een of andere richting kunnen beïnvloeden", aldus de gewezen First Lady. "Ik ben niet gehaast. Ik beschouw het als een ernstig beslissing, die niet licht te nemen valt, maar het is er ook geen die snel moet genomen worden". (Belga/EE)