De spanningen tussen Israël en Hezbollah zijn de jongste dagen opgelopen. De sjiitische beweging beschuldigde Israël er vorige week van dat het met een drone aanvallen uitvoerde in een zuidelijke buitenwijk van Beiroet. Zondag reageerde Hezbollah met een antitankraket.

'Om 16.15 uur (lokale tijd) heeft een eenheid van strijders van Hezbollah een militair voertuig vernield op de route naar de kazerne van Avivim', meldde de beweging in een mededeling die werd doorgespeeld aan haar zender Al-Manar.

Het Israëlische leger bevestigde de aanval vanuit het zuiden van Libanon op de basis en militaire voertuigen. 'Er zijn doelwitten geraakt. Het leger slaat terug met geschut op de bronnen van deze aanvallen', staat in een mededeling van het leger.

De spanningen tussen Israël en Hezbollah zijn de jongste dagen opgelopen. De sjiitische beweging beschuldigde Israël er vorige week van dat het met een drone aanvallen uitvoerde in een zuidelijke buitenwijk van Beiroet. Zondag reageerde Hezbollah met een antitankraket. 'Om 16.15 uur (lokale tijd) heeft een eenheid van strijders van Hezbollah een militair voertuig vernield op de route naar de kazerne van Avivim', meldde de beweging in een mededeling die werd doorgespeeld aan haar zender Al-Manar. Het Israëlische leger bevestigde de aanval vanuit het zuiden van Libanon op de basis en militaire voertuigen. 'Er zijn doelwitten geraakt. Het leger slaat terug met geschut op de bronnen van deze aanvallen', staat in een mededeling van het leger.