Hezbollah vernietigt Israëlische tank, Israël reageert met tegenaanval

Een bijeenkomst van Hezbollah in al-Ain, Libanon, op 25 augustus 2019. © Reuters

Hezbollah heeft zondag een Israëlische tank vernield bij een aanval op het Israëlische dorp Avivim. Dat heeft de Libanese beweging gemeld op zender Al-Manar. Het Israëlische leger bevestigde een aanval met een antitankraket, en reageerde meteen met tegenaanvallen.

De spanningen tussen Israël en Hezbollah zijn de jongste dagen opgelopen. De sjiitische beweging beschuldigde Israël er vorige week van dat het met een drone aanvallen uitvoerde in een zuidelijke buitenwijk van Beiroet. Zondag reageerde Hezbollah met een antitankraket.

‘Om 16.15 uur (lokale tijd) heeft een eenheid van strijders van Hezbollah een militair voertuig vernield op de route naar de kazerne van Avivim’, meldde de beweging in een mededeling die werd doorgespeeld aan haar zender Al-Manar.

Het Israëlische leger bevestigde de aanval vanuit het zuiden van Libanon op de basis en militaire voertuigen. ‘Er zijn doelwitten geraakt. Het leger slaat terug met geschut op de bronnen van deze aanvallen’, staat in een mededeling van het leger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content