De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken had eerder gedreigd met serieuze consequenties voor Libanon als de Libanese overheid niet zou optreden tegen de pro-Iraanse sjiitische beweging. Dat deed hij na aanvallen aan de grens afgelopen weekend. Hezbollah had zondag antitankraketten afgevuurd op het noorden van Israël. Israël beantwoordde de aanval met artilleriegranaten.

'De rode lijn die Israël had ingesteld aan zijn grenzen met Libanon is verbroken en als Libanon wordt aangevallen, zullen alle soldaten en nederzettingen gevaar lopen', verklaarde Nasrallah.

Volgens Hezbollah was haar aanval een antwoord op een Israëlische aanval op Hezbollah-militanten in Syrië vorige maand. Israël beweert dat het zich toen verdedigde tegen een aanslag van Iran op Israëlische doelwitten.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken had eerder gedreigd met serieuze consequenties voor Libanon als de Libanese overheid niet zou optreden tegen de pro-Iraanse sjiitische beweging. Dat deed hij na aanvallen aan de grens afgelopen weekend. Hezbollah had zondag antitankraketten afgevuurd op het noorden van Israël. Israël beantwoordde de aanval met artilleriegranaten. 'De rode lijn die Israël had ingesteld aan zijn grenzen met Libanon is verbroken en als Libanon wordt aangevallen, zullen alle soldaten en nederzettingen gevaar lopen', verklaarde Nasrallah. Volgens Hezbollah was haar aanval een antwoord op een Israëlische aanval op Hezbollah-militanten in Syrië vorige maand. Israël beweert dat het zich toen verdedigde tegen een aanslag van Iran op Israëlische doelwitten.