In een verklaring zegt Hezbollah dat strijders een bomaanslag pleegden tegen een gemotoriseerde Israëlische patrouille in het politiek omstreden gebied van de Sheeba-boerderijen en dat daarbij 'gewonden vielen onder de soldaten van de bezetter'.

Nog volgens Hezbollah werd de aanslag uitgevoerd door de 'brigade van martelaar Hassan Ali Haidar,' genoemd naar een lid van Hezbollah dat op 5 september om het leven kwam toen hij naar verluidt een Israëlisch 'spionage-apparaat' probeerde te ontmantelen.

Het Israëlische leger bevestigde dat twee soldaten gewond raakten en situeert de aanslag aan de Israëlische kant van de grens. Israël reageerde met artillerievuur.

Oorlog

Het is de eerste keer sinds de bloedige oorlog tussen Hezbollah en Israël in 2006 dat de militante beweging een aanslag op het Israëlische leger opeist waarbij gewonden vielen.

Na die oorlog bleef het aan de grens overwegend rustig, maar het voorbije jaar liepen de spanningen geregeld weer hoog op. Zo antwoorde het Israëlische leger in december 2013 nog met artillerievuur nadat vanuit Libanon Katjoesja-raketten waren afgevuurd. Kort daarvoor was een Israëlische soldaat doodgeschoten door een Libanese sluipschutter.

Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft Hezbollah, dat nauwe banden heeft met de regeringen in Syrië en Iran, de voorbije jaren bovendien een indrukwekkend wapenarsenaal opgebouwd.

Mslam Al Brim

In een verklaring zegt Hezbollah dat strijders een bomaanslag pleegden tegen een gemotoriseerde Israëlische patrouille in het politiek omstreden gebied van de Sheeba-boerderijen en dat daarbij 'gewonden vielen onder de soldaten van de bezetter'. Nog volgens Hezbollah werd de aanslag uitgevoerd door de 'brigade van martelaar Hassan Ali Haidar,' genoemd naar een lid van Hezbollah dat op 5 september om het leven kwam toen hij naar verluidt een Israëlisch 'spionage-apparaat' probeerde te ontmantelen.Het Israëlische leger bevestigde dat twee soldaten gewond raakten en situeert de aanslag aan de Israëlische kant van de grens. Israël reageerde met artillerievuur.Het is de eerste keer sinds de bloedige oorlog tussen Hezbollah en Israël in 2006 dat de militante beweging een aanslag op het Israëlische leger opeist waarbij gewonden vielen.Na die oorlog bleef het aan de grens overwegend rustig, maar het voorbije jaar liepen de spanningen geregeld weer hoog op. Zo antwoorde het Israëlische leger in december 2013 nog met artillerievuur nadat vanuit Libanon Katjoesja-raketten waren afgevuurd. Kort daarvoor was een Israëlische soldaat doodgeschoten door een Libanese sluipschutter. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft Hezbollah, dat nauwe banden heeft met de regeringen in Syrië en Iran, de voorbije jaren bovendien een indrukwekkend wapenarsenaal opgebouwd.Mslam Al Brim