Henriette Reker raadde vrouwen onder meer aan ruim een armlengte afstand te houden van onbekenden om zich te beschermen tegen eventuele aanrandingen. Het advies lokte een golf van sarcastisch commentaar uit op Twitter. De hashtag "ArmlaengeAbstand" behoorde woensdag al vlug tot de vijf meest gedeelde hashtags van Duitsland, met onder meer verwijzingen naar Inspector Gadget met een telescopische arm of de hindoe-godinnen met de veelvuldige armen.

"Shame on you", twitterde een vrouw die verontwaardigd was omdat de vrouwen gevraagd wordt hun gedrag te veranderen in plaats van de aanranders. De minister van Gezin, Vrouwen en Jeugd, Manuela Schwesing, zei op Twitter: "We hebben geen gedragsregels voor de vrouwen nodig, het zijn de daders van de feiten die rekenschap moeten afleggen."

Reker betreurde dat "de verkorte weergave" van haar woorden in de pers de indruk konden geven dat haar preventieve maatregelen niet meer inhielden dan aanbevelingen voor vrouwen en meisjes met betrekking tot hun gedrag. (TE)

Henriette Reker raadde vrouwen onder meer aan ruim een armlengte afstand te houden van onbekenden om zich te beschermen tegen eventuele aanrandingen. Het advies lokte een golf van sarcastisch commentaar uit op Twitter. De hashtag "ArmlaengeAbstand" behoorde woensdag al vlug tot de vijf meest gedeelde hashtags van Duitsland, met onder meer verwijzingen naar Inspector Gadget met een telescopische arm of de hindoe-godinnen met de veelvuldige armen. "Shame on you", twitterde een vrouw die verontwaardigd was omdat de vrouwen gevraagd wordt hun gedrag te veranderen in plaats van de aanranders. De minister van Gezin, Vrouwen en Jeugd, Manuela Schwesing, zei op Twitter: "We hebben geen gedragsregels voor de vrouwen nodig, het zijn de daders van de feiten die rekenschap moeten afleggen." Reker betreurde dat "de verkorte weergave" van haar woorden in de pers de indruk konden geven dat haar preventieve maatregelen niet meer inhielden dan aanbevelingen voor vrouwen en meisjes met betrekking tot hun gedrag. (TE)